0020Az egyetem több karáról érkeztek magyar és külföldi hallgatók a hagyományos egyetemi sportnapra, amelynek immár hagyományosan a Zágrábi úti Sporttelep adott helyet. A sportprogram a szurkolók számára is  nyitott csapatversenyekkel és egyéni megmérettetésekkel telt.

A hallgatói és oktatói kezdeményezés által életre hívott sporteseményt dr. Kiss Kálmán, a  Zágrábi úti Sporttelep igazgatója nyitotta meg.  A sportnapon 4 kosárlabdacsapat, 21 focicsapat, 14 röplabdacsapat és 22 asztalitenisz versenyző szerepelt. Idén a lasertag vonzotta a legtöbb hallgatót, 41 csapat versenyzett a nap során.

„Az egyetemi sportnap egy olyan csapatépítő rendezvény, ahol a hallgatók különféle sportágakban próbálhatják ki magukat,  emiatt és az évről-évre megújuló sportágak bemutatása miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend.” – mondta Bakó Krisztina, az ÁOK Hallgatói Önkormányzat Sportbizottságának elnöke.

0023A szórakozni vágyók  olyan óriásjátákokat is kipróbálhatták, mint a rodeó bika, az ugráló virsli és a szumó. Az egész napos napos program bográcsfőzéssel zárult, ahol több mint 200 adag gulyást tálaltak a szervezők.

Az egyetem hallgatói idén is ingyenesen vehettek részt a programon a Hallgatói Önkormányzatok és dr. Kiss Kálmán anyagi támogatásának köszönhetően. A rendezvény lebonyolítását a Hallgatói Önkormányzat tisztségviselői és az Instruktor Öntevékeny Csoport önkéntesei segítették.

Kovács Bernadett

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.