őrzőkA Zwack Unicum Nyrt. egymillió forintos felajánlásával elkezdődött a gyűjtés az Őrzők Alapítvány 2013-as évi kiemelt projektjének, az Egynapos Osztály megvalósítására a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán.

A klinika igazgatója, dr. Szabó András a mai magyarországi betegellátás kapcsán hangsúlyozta: a kórháznak napról-napra komoly anyagi kihívásokat kell megoldania ahhoz, hogy biztosítani tudják a gyerekek gyógyulásához szükséges feltételeket.

őrzők1Dr. Hauser Péter, az Őrzők Alapítvány alelnöke elmondta: az Egynapos Osztály azért fontos, mert a kisbetegek kórházi környezetben, de mégis járóbetegként csak annyi időt töltenek a kórházban, amennyit feltétlenül szükséges. Kezelés után rögtön hazamehetnek, így már aznap otthon alhatnak. Kevesebb szorongást élnek át, mert a kezelés nem egy klasszikus kórteremben zajlik, a család élete pedig a megszokott módon zajlik tovább, mert nem kell beköltözniük a kórházba.

Az Őrzők Alapítvány rajzpályázatot hirdet az Egynapos Osztály dekorálására 6-14 éves gyermekeknek. A pályázatra az egész országból várnak rajzokat, a legjobbak alapján készül el az új kórterem berendezése és dekorálása.

T-Sz.Sz.