Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományoztak 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekeket támogató alapítványoknak az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. A készülékeket a gyártó cég ügyvezető igazgatója, Zettwitz Sándor adta át a gyermek diabétesz osztályon kezelt gyermekeknek.

20130328-IMG_3492-vercukormero-atadas
Dr. Tulassay Tivadar, a klinika igazgatója köszöntőjében kiemelte: az adomány ahhoz járul hozzá, hogy minél teljesebb életet élhessenek a cukorbeteg gyerekek és minél kevesebb szövődménnyel váljanak felnőtté. Azt mondta, azért örül, hogy a klinikán adják át a nagy pontossággal mérő készülékeket, mert az intézményben nagy hagyománya van a cukorbeteg gyerekek kezelésének. Az országban mintegy 3500 diabéteszes gyermekből 580-at gondoznak a Semmelweis Egyetem I. Sz. gyermekgyógyászati Klinikán, akiket körültekintően és széleskörűen tudnak ellátni.

atado4Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, a technológia fejlődése nagyban segíti a gyógyítást, azt hogy minél kevesebb, fájdalommal, kellemetlenséggel járó beavatkozás történjen. Kijelentette, hogy az 1-es típusú diabétesz értékkövetése május elsejével változni fog, és felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi szabályozás előtt a diabétesszel élők 50 százalékának az értékei nem voltak jól beállítva, most pedig már csak 20 százalék az, akinek nincs ez az értéke beállítva. Arról is beszélt, hogy a közétkeztetést egészségesebbé szeretnék tenni a közeljövőben.

20130328-IMG_3533-vercukormero-atadas-sajtotaj-egyes-gyerekk-webDr. Körner Anna, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika diabétesz osztály vezetője a jelenlévő gyerekekkel kórusban háromszoros hurrával köszönte meg a nagylelkű adományt.
A felajánlott 3500 vércukormérő készüléket két fővárosi és négy vidéki, gyermekdiabetológiai szakellátóhelyeket támogató alapítványon keresztül juttatják el a cukorbeteg gyermekekhez országszerte.

CzR