szImmár második alkalommal tart a Semmelweis Szalonban kiállító művész különleges tárlatvezetést az egyetem dolgozóinak és hallgatóinak. A múlt hónapban Szotyory László beszélt alkotásairól a kötetlen programon, most pedig Szily Géza várja tárlatvezetésre az érdeklődőket.

Az esemény időpontja: 2013. március 18., 17 óra

Helyszín: Semmelweis Szalon, 1085 Budapest, Üllői út 26. I. emelet 108.

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni legkésőbb vasárnapig lehet, a rendezveny@semmelweis-univ.hu e-mail címen.

Szily Géza Munkácsy-díjas festőművész 1938-ban született Tolnán, ma Budapesten él. 1966-ban végzett az Iparművészeti Főiskolán. Pályája elején különböző festészeti műfajokban és anyagokkal dolgozott (festett seccót, tervezett gobelint, olajjal és olajtemperával alkotott), majd a 80-as évektől elsősorban akvarellel dolgozik. A Magyar Vízfestők Társaságának elnöke.

szily meghívóbaA februári kiállítás megnyitón Sipos Endre művészetfilozófus úgy fogalmazott: Szily Géza életművének egy-egy gyöngyszemét szemlélhetjük meg a Szalon falain. Szily képeit nézve a „káoszból megyünk a rendbe”; a festményeknek húsz méterről is erejük van, ha közelebb megyünk hallatlan finomságokat, áttűnéseket fedezhetünk fel. DP
Fotók: AtteKovacs

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.