Ismét sokan gyűltek össze, hogy részt vegyenek a Semmelweis Egyetem „Nyílt nap a női egészségről, nyílt nap az emlőrákról” elnevezésű rendezvényén, melynek idén az Elméleti Orvostudományi Központ épülete adott otthont.

Az esemény megnyitóján beszédet mondott Dmitri Tarakhovsky, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének kulturális attaséja, aki néhány mondatban magyarul is köszöntötte a résztvevőket, és rákban elhunyt édesanyjára emlékezett. Ezután dr. Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes, dr. Bérczi Viktor , a Radiológiai és Onkoterápiás Klinika igazgatója, és dr. Dank Magdolna, a Radiológiai és Onkoterápiás Klinika Onkológiai osztályának vezetője köszöntötte a résztvevőket.

mellrak1Az érdeklődők ezután négy tartalmas előadást hallgattak meg, majd személyesen kérdezhettek az előadóktól. A legtöbb látogatót a kezelések következményeinek kezelése illetve a sebészi rekonstrukció lehetőségei érdekelték. A komoly témák megvitatása után rózsaszín lufis sétán vehettek részt, melyen végleg elengedhették félelmeiket és szorongásaikat, akárcsak a lufikat. Ezek, mint több száz kis rózsaszín pont szálltak a magasba.

A nap befejező programjaira a Vendel utcai sportcsarnokban került sor, ahol zumba óra következett, majd a Százszorszép hastáncklub gondoskodott a felhőtlen szórakozásról, néhány lelkes látogatót is bevonva.

Dr. Székely Borbála
T-Sz.Sz.