MULTIDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA – KIEMELT TÉMÁINK:
– A NŐI KARDIOVASZKULÁRIS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE
– ÉLETMÓD, EGÉSZSÉG OKTATÁS, EGÉSZSÉGES ÖREGEDÉS, EPIGENETIKA
– AGYI BETEGSÉGEK ÉS RADIOLÓGIAI KÉPALKOTÁSUK

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt arról, hogy az Amerikai Magyar Orvosszövetség (HMAA) Magyar Tagozata a 2011-ben megrendezett konferenciájának ismételt sikerén felbuzdulva 2012-ben ismét megszervezi a balatonfüredi konferenciát.
Az Amerikai Magyar Orvosszövetség magyar származású orvosok és kutatók szervezete, amely 1968-ban jött létre az Egyesült Államokban. A szövetség a floridai Sarasotában tartja éves találkozóit, ahova a világ minden részéről érkeznek magyar orvosok és diákok. A HMAA hatodéves orvostanhallgatók részére szervez 3 hónapos cseregyakorlatot az Egyesült Államokbeli Buffalóban, mely az egyetemi évek legnépszerűbb cseregyakorlatai közé tartozik. A gyakorlat keretein belül több hatodéves rotáció letöltésére van lehetőség a buffaloi egyetemen. A csereprogramra ötödévben kell jelentkezni.
A konferenciára egyetemi hallgatókat (orvostan-, fogorvos-, gyógyszerész-, testneveléstudományi hallgatókat), rezidenseket, PhD hallgatókat és szakorvosokat egyaránt várunk. Fõ célunk, hogy összehozzuk azokat, akik már jártak a HMAA által szervezett hatodéves buffaloi cseregyakorlaton, továbbá a magyar orvosi egyetemeken ill. orvosok között népszerűsítsük a HMAA hazai és külföldi rendezvényeit, valamint a cseregyakorlatot. Ezen kívül tudományos fórumot szeretnénk létrehozni a fenti célcsoportok számára.

A konferencián a magyarországi orvostanhallgatók megismerhetik a HMAA buffaloi hatodéves cseregyakorlatát és a gyakorlaton járt hallgatókat, továbbá a csereprogramot finanszírozó HAESF ösztöndíj alapot, érdekes előadásokat hallhatnak volt és jelenlegi évfolyamtársaiktól, hazai és külföldi orvosoktól, ill. orvostanhallgatóktól.
A multidiszciplináris tudományos előadásokon kívül sport- és kulturális programok is színesítik majd a kongresszust.

A meghívó letölthető innen.
A részletes kiírás letölthető magyarul és angolul.