Élettan – Sportélettan: A könyv 595 oldalon, közel 150 ábra és több táblázat segítségével ismerteti a szervek-szervrendszerek működését, kihangsúlyozva a sportélettani vonatkozásokat: akut reakciókat terhelésre illetve a rendszeres edzés hatásait, valamint bizonyos sportegészségtani vonatkozásokat (a mozgásszegény életmód veszélyei, bizonyos betegségek és a sport kapcsolata, stb.) Az utolsó rész speciális sportélettani, edzésélettani kérdésekkel foglalkozik.

A könyv nyilvános bemutatóján a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar dr. Hepp Ferenc dísztermében több mint százötvenen vettek részt. A programot dr. Tóth Miklós egyetemi tanár, a TF dékánja vezette, a szerzőt és a könyvet dr. Monos Emil professzor emeritus mutatta be. A tájékoztatón részt vett Farkasvölgyi Frigyesné, a Medicina kiadó igazgatója is. A hozzászólások és a szerző rövid ismertetője után lehetőség nyílt a könyvet megvásárolni, a szerző pedig dedikálta művét az érdeklődőknek.

A szerző eredeti tervei szerint elsősorban a leendő testnevelő tanárok, edzők számára írt volna könyvet, ám a tartalom ennél részletesebb, gazdagabb, így használható kézikönyvként sportorvosok, edzők, sportszakemberek részére is. A mélyebben érdeklődők a rendkívül gazdag irodalomjegyzék segítségével juthatnak további információkhoz.

A bemutatón az összes könyv elfogyott, és vásárolják a Medicina könyvesboltjaiban (1091. Üllői út 91/A és 1088 Budapest, Baross u. 21). Folynak a tárgyalások, hogy a TF jegyzetboltjában is lehessen kapni, remélhetőleg nem sokára sikerül megoldani.