Dr. Donáth Tibor professor emeritus

„Mint a mozgásbiológia képviselője, úgy éreztem: az a feladatom, hogy figyeljem azt a fejlődést, amely évről évre jellemezte ezt a tudományt, és hírt adjak az újdonságokról.” Hangsúlyozta dr. Donáth Tibor, a Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztály leköszönő elnöke, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének professor emeritusa a tiszteletére rendezett 41. Mozgásbiológiai Konferencián. Dr. Tóth Miklós, a SE Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja köszöntötte 85. születésnapja alkalmából Dr. Donáth Tibort.

Méltató beszédében visszaemlékezett diákkorára és dr. Donáth Tibor előadásaira, aki nem csak az anatómia száraz tényanyagával ismertette meg a hallgatókat, hanem azzal a holisztikus szemlélettel is, amely segít az életben eligazodni.

Dr. Gombocz János egyetemi tanár hangsúlyozta: Nem csak a könyveknek, a szervezeteknek is van sorsa, így a Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztálynak is, ez pedig az elnökök kezében volt.

Dr. Gombocz János

Nemessuri Mihály, a szakosztály alapítója, első elnöke után a stafétabotot dr. Donáth Tibor vette át, aki méltó folytatója volt a munkának. Minden kutató ember fontos tulajdonsága az új iránti fogékonyság, de míg sokakban idővel elfárad ez a kíváncsiság, dr. Donáth Tibor mindmáig vágyik a dolgok mélyének megismerésére, így tartva a lépést a folyamatos fejlődéssel.
A szakosztály kiemelte: dr. Donáth Tibor minden évben hozott olyan újdonságokat az orvostudomány területéről, amely a sporttudományra adaptálható volt így keltve fel a fiatalok érdeklődését az újabb és újabb kutatások iránt. Dr. Donáth Tibort dr. Hamar Pál követi a szakosztály élén.

SzZs