A Vodafone idén ötödik alkalommal osztotta ki az összesen 70 ezer euró díjazású Junior Prima Díjat a magyar oktatás és köznevelés legkiválóbb fiatal pedagógusainak. A díjazottak: Bakó Béla, Boros Julianna, Egyszervolt Alapítvány, Lovász Eszter, Nagy-Köteles Kamilla, Schlotter Ildikó, Stégner Péter, dr. Szanda Gergő, Tassy Gergely és Virág Emese.

Dr. Szanda Gergő

Dr. Szanda Gergő a Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát 2006-ban. Jelenleg az Élettani Intézetben egyetemi tanársegéd. 2006 óta oktatja az orvosi élettant magyar és német nyelven, rendszeresen tart tanrenden kívüli konzultációt a hallgatóknak, valamit az intézet által szervezett graduális kurzusokon is előad. 2007 óta az egyetemi diákköri konferencián is bizottsági tag. Eddigi tudományos eredményeit 13 közleményben publikálta; ezek mindegyike nemzetközi folyóiratban jelent meg.

Junior Príma Díjasok

 

A Prima Primissima Alapítvány kiterjesztéseként jött létre 2007-ben a Junior Prima Díj. A Díj alapítóinak célja a 30 év alatti fiatal tehetségek felfedezése, és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. Az elmúlt öt évben összesen 43 pedagógus és 7 szervezet munkáját ismerte el a Vodafone a Junior Prima Magyar oktatás és köznevelés díj kiosztásával. A nyertesek munkája széles spektrumot ölelt fel, az elmúlt öt év során díjat nyert a roma integrációval foglalkozó oktatótól kezdve a halmozottan vagy súlyosan sérült gyerekekkel törődő tanáron át egészen a tehetséggondozást előtérbe helyező pedagógusig. A magyar oktatás és köznevelés kategória jelöltjeit szakmai szervezetek, egyetemi rektorok, illetve a kategória eddigi Junior Prima és Prima Primissima-díjazottjai javasolják.

T-Sz.Sz.
Forrás: http://primissima.hu