Angol, magyar és német nyelven is lehet oktatni a SE II. sz. Patológiai Intézetében október 18-án hivatalosan is átadott Digitális Szövettani Gyakorlóban, melynek létrehozását önerőből finanszírozta az intézet.
Dr. Tímár József igazgató a gyakorlót bemutatva elmondta: a teremben úgy is tanulhatnak a hallgatók, hogy az oktató más helyszínről irányítja őket, és a diákok is részt vehetnek orákon interneten keresztül, úgy hogy nincsenek a teremben.

Dr. Tímár József

Az e-learning segítségével pedig a patológus szakorvos képzésben, illetve továbbképzésben is használhatják a metszetfelismerő rendszert. A későbbiekben pedig vizsgáztatást is terveznek a digitális szövettani gyakorló rendszerén keresztül.
Az átadó ünnepségen dr. Molnár Béla – a digitális mikroszkópia kifejlesztője, amely a technikai hátterét adja a digitális patológiai oktatás hátterét adja – arról beszélt: a digitális mikroszkópia ma már versenytársa az optikai mikroszkópiának. Fontosnak tartja, hogy az egyetem támogatja a jó ötleteket és így az innováció további lépcsőit is végig lehet vinni.


T-Sz.Sz.