CEWI – élményoktatás a borokon keresztül

Örvendetes módon ez elmúlt években „trendi” lett érteni a borokhoz, egyre inkább terjed az értő és minőségi borfogyasztás hazánkban. Talán nem túlzás leírni, hogy az alapvető műveltséghez hozzátartozik, hogy legalább alapfokon értsünk a borokhoz, ismerjük meg és fel a fontosabb hazai és külföldi borfajtákat. Jó tanulást és jó kóstolást kívánok: dr. Veres Gábor, gasztroenterológus

A Magyar Bor Alapjai – WSET Alapfokú Bortanfolyam
6 előadás – 2011 ősz

A kurzus struktúrált formában alapozza meg a borismereti tanulmányokat. Alapfokú ismereteket nyújt a szőlőtermesztésről, borkészítési eljárásokról, Magyarország borvidékeiről, fő szőlőfajtákról. Megismerteti az alapvető borstílusokat, bor-étel párosítás szabályait, valamint a WSET egyensúlyközpontú borértékelési rendszerét. A tanfolyam ideje alatt 30 különböző bort kóstolunk szisztematikusan.
Tematika:
1.) Október 13. – Kóstolási Alapismeretek
2.) Október 27. – Szőlőfajták
3.) November 10. – Szőlőtermesztés, Borkészítés
4.) November 24. – Magyarország borvidékei
5.) December 8. – Étel-Ital párosítás, hogyan válasszunk bort
6.) December 15. – Tokaj
Ára: 4.900 Ft/Alkalom (eredeti ár: 12.500 Ft/alkalom)

A Semmelweis Egyetem-CEWI WSET Alapfok előadásain kizárólag az egyetem hallgatói valamint munkatársai vehetnek részt! A létszám limitált, maximum 35 fő.
Jelentkezés: office@cewi.hu

Az előadások a CEWI oktatótermében, minden alkalommal 18:00-kor kezdődnek, és 21:00-ig tartanak.
A tanfolyam vizsgával zárul, a sikeres vizsgát tevő hallgatók cewi által kiállított oklevelet kapnak, mely jogosít a magasabb szintű borismereti tanulmányok megkezdésére. A vizsgán csak az összes előadáson megjelent hallgató vehet részt.
Bővebb információ a tanfolyamról: www.ehok.usn.hu, a CEWI-ről: www.cewi.hu