A hazánkban tartózkodó Neelie Kroes, az EB elnökhelyettese május 10-én látogatást tett egyetemünkön. Az elnökhelyettes asszonyt elkísérte Réthelyi Miklós miniszter, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból. A rövid látogatás célja az egyetem kutató-fejlesztő munkájának megismerése volt.

A delegációt dr. Tóth Miklós tudományos rektorhelyettes és dr. Stubnya Gusztáv stratégiai főigazgató fogadta. A Szenátusi teremben tartott találkozón az egyetem két igen fontos projektje mutatkozott be. Elsőként dr. Takáts Zoltán mutatta be onko-kés fejlesztését (erről bővebben itt olvashat), majd dr. Bartha Péter ismertette Health Research Data Analyzer és Biobank Data Manager szoftverek fejlesztésének jelenlegi fázisát. ( A Pulmonológiai Klinikán fejlesztett szoftverek segítségével a Tüdőbetegségek Biobankja számára kutatható háttér adatbázisként is használhatóvá válik több milliónyi betegadat.)
Neelie Kroes érdeklődve hallgatta a prezentációkat, és kérdéseket tett fel az előadóknak, amelyekben a munkájuk során jelentkező problémákról érdeklődött.

Az előadások után a program az I. Sz. Patológiai Intézetben végződött, ahol dr. Matolcsy András igazgató bemutatta a digitális mikroszkópos tantermet és a nemrégiben felújított bonctermet.