Az Egyesült Arab Emirátusok-i Gulf Orvostudományi Egyetem (Gulf Medical University, GMU) elnök-tulajdonosa, Moideen Thumbay úr és kísérete 2011. március 23-án látogatást tett a Semmelweis Egyetemen.

A delegáció további tagjai Moideen Akbar, a GMU-hoz tartozó GMC Hospitals kórház igazgatója és Abraham Vinod, az egyetem nemzetközi segédigazgatója voltak. A látogatás célja a két egyetem közti együttműködési lehetőségek feltérképezése és konkretizálása, illetve egy együttműködési szándéknyilatkozat aláírása volt..

A vendégek az Elméleti Orvostudományi Központban kezdék a napot. A delegációt dr. Kellermayer Miklós oktatási és nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes fogadta dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar általános dékánhelyettese kíséretében.

A látogatás az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben folytatódott, ahol dr. Matolcsy András igazgató vezetésével a vendégek többek között megtekinthették az intézetben folytatott 3D-s virtuális mikroszkópos oktatási módszert.

Ezután a küldöttség tárgyalást folytatott dr. Tulassay Tivadar rektorral, dr. Kellermayer Miklós rektorhelyettessel, dr. Karádi István, az Általános Orvostudományi Kar dékánjával és dr. Tóth Zsuzsanna, a Fogorvostudományi Kar dékánhelyettesével. A megbeszélésen meghívott vendégként részt vett Velez Béla, az Abu Dhabi-i Magyar Nagykövetség kulturális attaséja és dr. Tóth Péter docens (II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika). A tárgyalás során a külföldi fél felvetette, többek között, az egyetemükről érkező hallgatók nyári, illetve szakmai gyakorlatának lehetőségét, melyek megvalósulása további megbeszélések függvénye. Ezt követően sor került az együttműködési szándéknyilatkozat aláírására.

IMG_7354 másolata

A napi program az Egészségtudományi Karon végződött, ahol dr. Mészáros Judit dékán asszony fogadta a vendégeket dr. Vingender István, az ETK oktatásért felelős dékánhelyettese és dr. Jakkel Tamás, az ETK nemzetközi osztályvezetője kíséretében.