Ez év november 11-én az I. Sz. Gyermekklinika udvarán felavatták dr. Koch Sándor  professzor szobrát.

A professzor elévülhetetlen érdemeket szerzett az 1957-es magyarországi gyermekbénulás járvány leküzdésében. Egyetlen év alatt 2350 gyermek bénult meg. Az akkori szakmai kormányzat megteremtette a Jonathan Silk által kidolgozott vakcina termelésének a feltételeit. A termelés vezetője Koch professzor volt.

Pár évvel később meghívást kapott a Párizsi Pasteur Intézetbe, ahol a Nobel-díjas André Lwoff  munkatársa volt. Itt ismerkedett meg a virológiai alapkutatással.

Hazatérése után korábbi munkahelyén az Országos Közegészségügyi Intézetben dolgozott tovább 1971-ig. Ekkor egyetemünk II. Sz. Kórbonctani Intézetébe került. Itt lehetősége volt diákokat oktatni, mely inspirálólag hatott rá. Előadássorozatokat tartott, létrehozta a  hallgatói klubot, amiért a hallgatók nagyon hálásak voltak.

A rendszerváltozást követően a II. kerület alpolgármestere lett, mely posztot 1996-ig töltötte be. Ezután már csak a szakmának élt. Élete utolsó hetéig ő volt az angol nyelvi lektora az Acta microbiologica et immunologica Hungarica című szakfolyóiratnak.

Életében számos kitüntetést kapott és módja volt a legkiemelkedőbb külföldi és hazai virológusokkal dolgozni és eszmét cserélni.
A szobor leleplezése előtt dr. Berencsi György és dr. Freund Tamás méltatta dr. Koch Sándor életútját.A róla készült szobrot Freund Éva, a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakos hallgatója  készítette.
A  jól sikerült mű elkészítéséhez, hozzájárult, az alkotó és modell személyes kapcsolata is.

[nggallery id=53]