2008. szeptember 4-én, a 15 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány ünnepélyes keretek között adta át hét millió forintos adományát

2008. szeptember 4-én, a 15 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány ünnepélyes keretek között adta át hét millió forintos adományát, egy magasfrekvenciás sebészeti kést, a Semmelweis Egyetem (SE)I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának. A műszer beszerzését a Béres Alapítvány idén április 26-án rendezett nagysikerű jótékonysági koncertje tette lehetővé.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke elmondta: „Alapítványunk 2002-ben indította el a „Béres a daganatos betegekért” nevű programját, melynek keretében folyamatosan segítjük a daganatos betegeket. 2003 óta a Béres Alapítvány külső adományozók bevonásával, jótékonysági koncertek rendezésével is igyekszik hozzájárulni többek között a daganatos betegek gyógyításához. Segíteni a másik emberen, ez a Béres Alapítvány hitvallása, és ezt ismételten meg tudtuk valósítani, mert egy olyan műszert tudunk munkába állítani, amely az országban elsők között ezen az osztályon kerül alkalmazásra.”

prof. dr. Tulassay Tivadar, a SE I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója elmondta: „Intézményünk évtizedek óta végzi daganatos gyermekek, újszülöttek és mellkas-sebészeti beavatkozást igénylő gyermekek sebészeti ellátását. Betegeink nemcsak Budapestről és vonzáskörzetéből kerülnek ki, hanem ellátunk országos feladatokat is. A Béres Alapítvány támogatásával most egy rendkívül modern sebészeti műszer beszerzését tudtuk megvalósítani. Segítségükkel különösen a daganatos gyermekek sebészeti ellátását javíthatjuk. Ezzel a speciális késsel, mely jelentős fejlődést képes hozni a gyermeksebészetben – magyarázta prof. Dr. Verebély Tibor, a klinika Sebészeti Osztályának vezetője – a műtétek szinte teljes vérveszteség nélkül végezhetők el. Újszerűségét jelzi, hogy ez a fajta készülék a gyermeksebészeti osztályok közül elsőként nálunk kerül alkalmazásra.”