Koszorúzásokkal és díjátadásokkal emlékeztünk meg Semmelweis Ignác születésének 190. évfordulójáról.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban dr. Rigó János egyetemi docens, az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd a szülőház falán dr. Tulassay Tivadar rektor úrral elhelyezte az emlékezés koszorúját. Ezt követően a múzeum vezetése, Varga Benedek főigazgató és dr. Kapronczay Károly címzetes főigazgató hajtott fejet névadónk emléke előtt. Végül az Eötvös Loránd Tudományegyetem általános rektor-helyettese, dr. Fazekas Marianna emlékezett meg koszorú elhelyezésével.

A múzeumi rendezvény után a Belső Klinikai Telep udvarán lévő Semmelweis-szobornál folytatódott a megemlékezés, ahol dr. Stubnya Gusztáv stratégiai főigazgató mondott ünnepi beszédet.
A szobornál koszorút helyzetek el:
– dr. Tulassay Tivadar – dr. Stubnya Gusztáv
– dr. Karlinger Kinga (a Magyar Orvosi Kamara nevében)
– dr. Monos Emil – dr. Túróczy Gergely – dr. Honti József (a SE Baráti Köre nevében)
– Végvári Tamás – Papp Magor (Hallgatói Önkormányzat)
– Herczeg György – Oláh Dániel (Instruktor Öntevékeny Csoport)

Délutáni Díszünnepségünk díjátadásait dr. Schaff Zsuzsanna professzor asszony, a II. sz. Patológiai Intézet leköszönő igazgatójának ünnepi beszéde előzte meg. A leköszönő igazgatók méltatását követően sor került az új igazgatók kinevezésének, a professor emeritus címek, a Pro Universitate-díj, az oktatási és kulturális miniszteri díjak átadására, továbbá felolvasásra kerültek az egészségügyi miniszteri díjban részesülő munkatársak. Az új docensi kinevezettek, a kiváló dolgozók, a rektori dicséretben részesülők és a véradók rektor úrtól, a dékáni és főigazgatói dicséretben részesülők a kari vezetőktől vehették át okleveleiket. A habilitációs képesítést szerzetteknek dr. Tulassay Tivadar rektor úr és dr. Spät András a Habilitációs Bizottság elnöke adta át a díjakat. Az „Egészségügy Kiváló Szakdolgozója” kitüntetést dr. Kálmánné Simon Mária a Budapestiek az Egészségügyi Szakdolgozókért Alapítvány kuratóriumi tagja nyújtotta át. A Richter Gedeon pályadíjak odaítélését dr. Ligeti Erzsébet professzor asszony, az Egyetemi Tudományos Tanács tagja ismertette. A díjakat a Richter Gedeon emberi erőforrás igazgatója, dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit adta át. A dr. Rácz István Alapítvány díjazottjának dr. Marton Sylvia kuratóriumi elnök gratulált.
Az ünnepi megemlékezést és egyben a 2007/2008-as akadémiai évet Snorri Sigfus Birgisson: Snorri Thorfinnsson’s Lulabby, Joseph Bodin de Boismortier: Szonáta és Elgar: Salut D’’Amour című darabok előadásával Tokodi Krisztina a Belgrádi Zeneművészeti Akadémia és Mészáros Zsuzsanna a londoni Trinity College leendő magisztereinek és Klemm Katalin az Újvidéki Zeneművészeti Egyetem zenei előadóművészének csellótriója zárta.

A díjazottaknak szívből gratulálunk! Mindenkinek kellemes nyarat kívánunk!

A díjazottak nevei itt olvasható.

A galéria megnyitásához kattintson a képre!