RS20993_KA-20140722-IMG_7686-fogaszati-kezelo-scrTeljes körű fogászati alap- és szakellátásra alkalmas fogászati kezelőegységeket adtak át a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet Betegfelvételi és sürgősségi osztályán.A bővülés után már 29 fogászati egység, két műszakban tudja ellátni az intézetbe érkező betegeket.

Az intézmény alapellátási területéhez a VIII. kerület tartozik, emellett azonban szélesebb körben – további budapesti kerületek és pest megyei települések betegei részére – szakellátást is biztosít többek között a szájsebészet, a fogszabályozás, a gyermekfogászat, a fogászati radiológia és a paradontológia területén. „Kimutathatóan emelkedik a beteglétszámunk. A betegfelvételi és sürgősségi osztályon pedig mindenki keresztül megy. Valaki rögtön ellátást kap, vagy az intézményen belül szakorvoshoz irányítják tovább. Az eddigi szűkebb kapacitást ezért kellett bővíteni” – indokolta dr. Kivovics Péter egyetemi docens, hogy miért vált szükségessé a sürgősségi ellátás kezelőegységeinek bővítése. Az intézet igazgatója úgy véli, hogy ezzel a fejlesztéssel már hatékonyabban fog működni a betegfelvételi osztály.

RS20994_KA-20140722-IMG_7683-fogaszati-kezelo-scr

 A megnövekedett beteglétszámnak, valamint a fejlesztésnek köszönhetően a fogorvostanhallgatók is állandó lehetőséget kapnak arra, hogy változatos eseteken keresztül elsajátítsák a betegellátás gyakorlatát.

A több milliós beruházást a Fogorvostudományi Kar támogatásával a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet valósította meg.

Kántor Éva

Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.