A Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat elnöke a 2022/23/2. félévére pályázatot ír ki doktorandusz közéleti ösztöndíj elnyerésére a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabályának 5.§ (1) bekezdése alapján.

A közéleti ösztöndíj az egyetem hallgatóinak érdekképviseletét, jólétét, kulturális, egészségi és közösségi életük előmozdítását, az egyetem ismertségét támogató tevékenységet végző hallgatók részére, pályázat alapján folyósított, nem kötelező juttatás.

1. JOGOSULTAK KÖRE:

Közéleti ösztöndíjra jogosultak azok a teljes idejű, nappali képzésen tanuló, a pályázás félévében aktív státuszú hallgatók, akik államilag támogatott / magyar állami (rész)ösztöndíjas vagy költségtérítéses / önköltséges teljes idejű alap-, mester- és osztatlan képzésben, korábbi rendszerű egyetemi és főiskolai szintű alapképzésben, felsőoktatási szakképzésben vagy felsőfokú szakképzésben, valamint doktori képzésben vesznek részt.

Közéleti ösztöndíjban részesülhet az a hallgató, aki

a doktorandusz önkormányzat választott tisztségviselője / képviselője / tagja 

2. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA:

2.1. A pályázat benyújtásának helye

A pályázatokat a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat honlapján az „Átláthatóság” fül alatt a „Közéleti ösztöndíj pályázat” menüpontban (https://semmelweis.hu/dok/atlathatosag/kozeleti-osztondij-palyazat/) lehet leadni.

2.2. A pályázat benyújtásának ideje

  • A 2022/23 2. félév pályázati időszaka:
  • 2023. április 1-től május 31-ig végzett közéleti tevékenység pályázati időszaka: 2023.  május 31. 12:00

A határidő be nem tartása jogvesztő hatályú. Hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályázati időszak végéig (2.2. pont) a pályázó köteles leadni kérvényét. A kérvény akkor számít leadottnak, ha a fent megjelölt webes pályázati leadási felületen (https://semmelweis.hu/dok/atlathatosag/kozeleti-osztondij-palyazat/) a pályázat leadásáról visszaigazoló üzenet jelenik meg.

A pályázás egyéni, így a csoportos pályázatok esetén szükséges a csoportos tevékenységben részt vevő hallgatók mindegyikének benyújtania pályázati kérvényt.

3. Benyújtandó igazolások, dokumentumok:

A pályázathoz csatolni kell a pályázat alapját képző tevékenység vagy tevékenységek bemutatását tartalmazó beszámolót.

Azon tevékenységekről, amelyeket a SE DÖK elnöke, illetve a megbízásából eljáró személy kimutatást vezet, nem kell részletes beszámolót készíteni, de meg kell nevezni a pályázatban. (A pályázó felel azért, hogy tájékozódjon arról, hogy mely tevékenységekről készül részletes kimutatás, és ezért nem szükséges arról beszámolót készítenie.)

4. Az elbírálás szempontja és határideje; elbírálására jogosult testület vagy személy:

Az ösztöndíjra való jogosultság és az ösztöndíj összege a beszámoló és a 3. pont szerinti kimutatások tartalmára tekintettel kerül megállapításra. Az összegről a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Választmánya dönt, tipikus feladatokhoz, feladatkörökhöz, tevékenységekhez rendelt összegeket tartalmazó SE DÖK Választmányi határozat (17/2021. (06.02.) SE DÖK határozata) tartalmára tekintettel, és a teljesítettnek elfogadott tevékenységek alapján.

Bírálati határidő: beadási időszak lezárultát követő 7. nap.

A bírálatot a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Választmánya végzi a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabályának 5.§ (1) bekezdése értelmében.

4.1. Egyéb tudnivalók

a) Megfelelő dokumentumok

  • A kérvényekhez csak limitált maximális méretű PDF és JPG formátumú elektronikus dokumentumok kerülnek mellékletként való elfogadásra
  • A többoldalas dokumentumok csak az összes oldal feltöltésével érvényesek.
  • A nem magyar nyelvű dokumentumoknál a bíráló kérheti azok mellé a saját fordítás feltöltését
  • Csak a megfelelő e-mail címre elküldött dokumentumok vehetők figyelembe a bírálat során.

b) Adatkezelés

  • A pályázat során megadott személyes adatok kezelésére, illetve feldolgozására a SE DÖK elnöke, az általa ezzel megbízott személy, továbbá a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Választmánya jogosult. Ezen adatok kizárólag a leadott pályázat bírálatához, illetve feldolgozásához kerülnek felhasználásra.
  • A személyes adatok kezelésével, védelmével kapcsolatban a pályázó a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat, továbbá bírósági jogorvoslattal élhet.