A gyermekvállalás átlagos életkora a nőknél nagymértékben növekedett, mára meghaladja a 30 évet. Az idősebb életkor mindkét nemben meghosszabbítja a várandósság kialakulásához szükséges eltelt időt, illetve akaratlanul is gyermektelenséghez vezethet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a meddőség mára népbetegséggé vált. WHO legfrissebb kutatása alapján, ahogy Magyarországon is, minden 6. férfi és nő érintett.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság fővédnöksége alatt  az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány 2024. április 22–28. között megszervezi a Termékenységtudatosság Hetét országosan több helyszínen.

Az eseménysorozat célja, hogy, hogy erősítse a termékenységtudatosságot, a témával kapcsolatosan a fiatal felnőtteket érzékenyítse, a meddőséggel érintetteteket tájékoztassa, valamint párbeszédet indítson a témaban. A programsorozat keretében Termékenységtudatosság Roadshow kerül megrendezésre Magyarország egyetemi városaiban (Győr, Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen, Pécs) 2024.04.22-26. között a 18-25 éves fiatal felnőtt korosztályt célozva.

Április 27-én a hét záróeseményeként Termékenységtudatosság nap keretében nagyszabású konferenciára kerül sor, amely már elsősorban a meddőséggel érintett párok számára szól, Budapesten a Danubius Hotel Heliában, ahol számos szakértő fog előadni termékenység és meddőség témában.

A konferencián való résztvétel jegyvásárláshoz kötött. Az érdeklődők a részletes programról a Felelősen Magadért Egyesület honlapján tájékozódhatnak

Termékenységtudatosság hete poszter