Kedves Betegeink!

A fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel a

COVID oltást még fel NEM vett nőbetegeink

2021. december 1-től az Asszisztált Reprodukciós Osztályon kizárólag az alábbi feltételek teljesülése esetén vehetnek részt IVF kezelés megkezdésében illetve folytatásában:

I. Az úgynevezett „COVID ellenőrző listát” (amelyet itt érhetnek el) az telefonos időpont egyeztetését követő, osztályunkon történő megjelenése előtt legalább két héttel korábban elküldte osztályunkra és azt két hetente folyamatosan frissítette.

II. A tervezett IVF ciklus 1. napján a pár nőtagja PCR alapú COVID tesztet végeztet klinikánkon kívül, és ennek leletét a ciklus 2., de legkésőbb 3. napján délelőtt 12.00 óráig kezelőorvosának bemutatja előzetes telefonos időpont egyeztetést követően. Csak negatív eredmény esetén lehetséges az injekciós kezelés elindítása a petefészek stimulációja céljából (legkésőbb a ciklus 3. napján).

III. Az injekciós kezeléssel megkezdett IVF kezelés során, a tervezett petesejtnyerés előtt két nappal (ennek időpontjáról kezelőorvosa tájékoztatja a beteget) a nőbetegnek újabb PCR alapú COVID tesztet kell végeztetnie klinikánkon kívül, és annak leletét legkésőbb a petesejtnyerés előtt egy órával kezelőorvosának be kell mutatnia. A teszt pozitív eredménye esetén a beteget azonnal otthonába bocsájtjuk, a petesejtnyerést nem végezzük el.

Negatív eredmény esetén

IV. a petesejtnyerés előtt fél órával a nőbetegnél antigén alapú COVID gyorstesztet végzünk az Asszisztált Reprodukciós Osztályon. A petesejtnyerés csak ennek a gyorstesztnek a negatív eredménye esetén kerül elvégzésre. A teszt pozitív eredménye esetén a nőbeteget azonnal otthonába bocsájtjuk.

Bízunk benne, hogy a COVID oltást még fel nem vett nőbetegeink a jelen járványügyi helyzetben indokolttá vált, fokozott óvatosságunkat tükröző fenti követelményeket, melyek a saját, betegtársaik és a kezelő személyzet biztonsága érdekében váltak szükségessé, megértik és elfogadják.

Köszönettel,

az Asszisztált Reprodukciós Osztály

munkatársai