Magyar Kórházszövetség XXXVI. Kongresszusán Mátraházán dr. Szócska Miklós, az Egészségbiztonság Nemzeti Labor Adatvezérelt Egészség Divízió vezetőjének előadása nyitotta meg a Digitális egészségügy, mesterséges intelligencia nevű szekciót. Dr. Palicz Tamás kiberbiztonsági szakértő moderálta a Mesterséges intelligencia a patológia területén – úton a rendszerképesség felé – egészségpolitikai és intézményi aspektusok című kerekasztal-beszélgetést, amelyen dr. Joó Tamás adatvezérelt egészségügyi szakértő is meghívott vendégként szerepelt.

Munkatársaink számos előadás és egy szakmai tréning keretében mutatták be az intézetünkben zajló munkát.

Dr. Kovács Eszter az egészségügyi dolgozók közötti feladat-átadás lehetőségeit mutatta be a TaSHI nemzetközi projekt tapasztalatai alapján. Az öt európai országban lezajlott 3 éves pilot munka eredményeit nemrégiben publikálták. A konklúziók között szerepel, hogy a feladatok átadása (task shifting) kedvező munkakörnyezetet eredményez, növeli a dolgozók és a páciensek elégedettségét is. További részletek a projekt honlapján olvashatók.

Dr. Cserháti Zoltán Fazekas Nórával közösen vezette a jó hangulatban zajló tréninget „Menedzsment készségek a digitális átalakulás idején” címmel. Majd ezt követően az egészségügyi dolgozók számára szükséges új készségekről tartott előadást, bemutatta az OKFŐ koordinálásában megvalósuló H-PASS (H-PASS the Health Professionals’ and the “DigitAl team” SkillS advancement) projektet, valamint egy, az egészségügyi intézményvezetők vezetővé válásával és szerepkonfliktusaival kapcsolatos kutatás eredményeit ismertette meg a hallgatósággal.

Dr. Pénzes Melinda előadásában a nikotinmentes egészségügyi intézményi stratégia kialakításának lehetőségeit ismertette.

Az EMK standján vártuk a képzéseink, projektjeink iránt érdeklődő résztvevőket.

Galéria

3kép