Az Egészségügyi Menedzserképző Központ az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízió vezető intézeteként új, egészségügyi adattudományi mesterképzést indít.

Az adatvezérelt egészségügyi paradigmaváltás meghatározó hazai szakmai műhelyeként olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek korszerű adattudományi megközelítéssel részt venni a modernkori egészségügyi ellátásban, emellett tisztában vannak az adatfeldolgozási, -tisztítási, -elemzési módszerekkel és technológiákkal. A 2024 szeptemberében induló 4 szemeszteres, levelező munkarendű Egészségügyi adattudomány (Data Science in Health) mesterképzésre azon egészségügyi és informatikai végzettségű szakemberek (orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi szakdolgozók, informatikusok, adattudósok) jelentkezését várják, akik okleveles egészségügyi adattudós végzettségük megszerzését követően az adatvezérelt egészségügy alakításában képzelik el szakmai pályafutásukat.

A mesterképzés egészségtudományi, matematikai és informatikai ismereteket integrál. A szakon végzettek olyan innovatív készségeket sajátítanak el, amelyek az egészségügyi adatalapú elemzésekhez és értékelésekhez szükségesek. A képzésben résztvevők jártasak lesznek az adatalapú döntések támogatásában, valamint célzott adatfeldolgozási, elemzési rendszerek tervezésében és megvalósításában. A döntően gyakorlatorientált tanterv adatvezérelt egészségügyi, valamint informatikai és matematikai szakismeretekből tevődik össze.

Jelentkezni kizárólag a felvi.hu felületén lehet 2024. február 15-ig.

A képzési programról részletesebb információ az Egészségügyi Menedzserképző Központ oldalán érhető el.