RS32794_KA-20150630-IMG_5689-se-nap-scrIdén ötödik alkalommal adták át a Regöly-díjakat. Az alapítvány kuratóriuma és neves szakmai bizottsága minden évben magas pénzjutalomban részesíti azokat a fiatal orvosokat és orvostanhallgatókat, akik kutatásaikkal méltón viszik tovább dr. Regöly-Mérei János professzor emlékét. Idén 400 ezer forintot osztottak szét a legjobb pályázatírók között. A díjazottak névsorát dr. Karádi István ismertette.

Klinikai Orvostudomány kategória:
I. helyezett: dr. Tajti János

Kísérleti Orvostudomány kategória:
I. helyezett: dr. Fülöp András

Orvostanhallgató kategória:
I. helyezett: Mészáros Anna

A kuratórium emlékplakettel jutalmazta és külön dicséretben részesítette a következő pályázókat: Koós Olivér, Praksch Dóra, Lajkó Norbert, Ugocsai Melinda, Guba Péter Marcell, dr. Benke Kálmán, dr. Schöller Andrea, dr. Bodnár Zsolt és dr. Ács Balázs.

A Regöly Alapítvány kuratóriumának javaslatára a Semmelweis Kiadó nagy értékű különdíjat ajánlott fel. Koós Olivérnek a díjat dr. Táncos László, a kiadó igazgatója adta át.

A Regöly pályázaton résztvevő fiatal tudóstehetségeket az Akadémiai Kiadó is támogatja. A 12 kimagasló pályamunkát benyújtó pályázónak az Akadémiai Kiadó idén is felajánlott egy egyéves Orvosi Hetilap előfizetést. Dr. Rácz Károly, az Orvosi Hetilap főszerkesztője úgy határozott, hogy – tekintettel a beadott pályázatok magas színvonalára – 6 orvostanhallgató lehetőséget kap arra, hogy pályaművét, kutatását a lapban bemutathassa.

Galéria

9kép