Idén nyolcadik alkalommal adták át a Dr. Rácz István Alapítvány díjat, melyet a család hozott létre azzal a céllal, hogy a PhD képzésben részt vevő, elsősorban gyógyszerész végzettségű ifjú tehetségek tudományos és gyakorlati kutatómunkájukat minél magasabb szinten tudják művelni.

RS32774_KA-20150630-IMG_5739-se-nap-scr Az Alapítvány díja évente egy alkalommal, pályázat útján nyerhető el, összege 100000 forint. Idén 21 pályaművet küldtek gyógyszerészek, orvosok és biológusok, mind a négy képzőhelyről. Az idei év díjazottja dr. Ujhelyi Zoltán debreceni pályázó lett, aki 2015-ben nyerte el PhD fokozatát. Disszertációjának témája: „Önemulgeáló hatóanyagrendszerek (S/M/EDDS) formulálása és vizsgálata”, témavezetője dr. Bácskay Ildikó volt, a munka a Debreceni Egyetem Gyógyszertechnológiai Tanszékén készült.

RS32773_KA-20150630-IMG_5741-se-nap-scrA graduális kategóriában negyedszer adott jutalmat az alapítvány. Ez a díj is évente egy alkalommal nyerhető el, összege 100000 forint. A hallgatói kategória díjazottját a Semmelweis Egyetem HÖK terjeszti elő. Az idei évben a hallgatói (graduális) díjat Szilvay András harmadéves gyógyszerészhallgató kapta. Tudományos érdeklődése igen sokoldalú, tanulmányi eredménye kiváló, kétszer nyerte el a Köztársasági Ösztöndíjat. TDK munkát végez a Gyógyszerészi Kémia Intézetben, számos egyetemi tanulmányi versenyt nyert.