A Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Központja büszkén ismeri el PhD-hallgatóinak kivételes teljesítményét. Júliusban Tóth-Mészáros Andrea, júniusban Szalai Eszter lett a hónap PhD-hallgatója. E figyelemre méltó hallgatók példázzák a program kiválóságát.

 

Tóth-Mészáros Andrea egy videóinterjúban osztotta meg velünk motivációit, miért csatlakozott az SE TMK programjához, a siker titkait és a jövőre vonatkozó terveit.

A júniusi díjazott Szalai Eszter írásban válaszolt ugyanezekre a kérdésekre, betekintést nyújtva a programba.

Mi motivált, hogy belépj az SE TM programba? 

Részt vettem egy videós meetingen, ahol Hegyi professzor úr bemutatta ezt a programot a fogorvosok számára. Meggyőző volt; úgy gondoltam, hogy ez lesz a leggyorsabb módja annak, hogy megszerezzem a doktori címet.

Kérem, oszd meg velünk a titkaid; hogyan nyerted el ezt a díjat?

Először is, ez egy csapatmunka volt. Nem nyerhettem volna a témavezetőim (Kerémi Beáta, Lohinai Zsolt), az SMA (Teutsch Brigitta), a statisztikus (Hársfalvi Péter), a TDK hallgatók (Galvács Adél, Babay Viktória) és az etikai koordinátor (Tóth Dominika) nélkül. Másodszor, érezhető volt a különbség a rám szánt időmben. A nyár végére be akarom fejezni ezt a projektet.

Hogyan tervezed a következő hónapok teljesítményét?  

Szeretném megírni a doktori disszertációmat, miközben az etikai jóváhagyásra várunk.

Milyen tapasztalataid vannak az előadásokkal és a group meetingekkel kapcsolatban?

Sokat tanultunk az elmúlt két év alatt; sok nagyszerű emberrel találkoztunk az előadásokon, a csoporttalálkozókon és a Progress Reportokon. Emlékszem, hogy a második ötletemet azután tökéletesítettem, hogy meghallgattam a többi hallgató Progress Reportját.

Tapasztalatod alapján ajánlanád ezt a programot azoknak, akik fontolgatják, hogy részt vesznek egy doktori képzésben?

Természetesen igen. Ez volt a legjobb döntésem az elmúlt évek során. Sokkal többet adott, mint amire számítottam.

Mindkét hallgató útja és eredményei jól mutatják a program elkötelezettségét a transzlációs orvostudomány területén kiemelkedő tehetségek támogatása iránt. Tapasztalataik meggyőző érveket szolgáltatnak a leendő PhD jelöltek számára, hogy fontolóra vegyék a Semmelweis Egyetem transzlációs medicina PhD programját.