A Transzlációs Medicina Központ a közelmúltban példamutató tudományos bravúrt mutatott be, amikor nagyszámú, 58 PhD-hallgatója meghódította a kihívást jelentő komplex vizsgát. Ez a mérföldkőnek számító esemény, amelyre a negyedik szemeszterük csúcspontján került sor, megmutatta a hallgatók kivételes alkalmasságát és elkötelezettségét kutatási törekvéseik iránt.

Az eseményt nagyra becsült nemzetközi bizottság kiváló tagjai, köztük olyan neves szakértők, mint Michael Wilschanski, Victor-Vlad Costant, Mitja Lainscak, Daniel Kendoff, Peter Banovcin és Vasile Drug tisztelték meg. Alapos szakértelmük és igényes értékelésük biztosította, hogy csak a legérdemesebb jelöltek kerüljenek ki győztesen ebből a szigorú értékelésből.

A komplex vizsga két átfogó komponensből állt, amelyek gondosan felmérték a hallgatók átfogó tudását és tudományos felkészültségét. Az írásbeli teszt, amelyet az első napon, hétfőn tartottak, szigorúan tesztelte a diákok képességét, hogy elméleti ismereteiket gyakorlati forgatókönyvekre alkalmazzák.

A vizsga második eleme egy szóbeli prezentáció volt, amely lehetőséget biztosított a hallgatók számára, hogy ismertessék kétéves kutatási törekvéseiket. Minden résztvevőnek tíz perc állt rendelkezésére, hogy tömören, de mégis döntő fontosságú módon magával ragadja a hallgatóságot, és mélyreható felfedezéseivel bevonja a bizottság tagjait. Az előadást követően egy 10-20 perces, lényegretörő vita segítette a kutatási eredmények mélyreható feltárását, és elősegítette az értékes tudományos meglátások cseréjét.

Kivételes eredményeik fényében szívből gratulálunk minden PhD-hallgatónak, aki győzedelmeskedett a Transzlációs Medicina Központ komplex vizsgáján. Csodálatos teljesítményük rendíthetetlen kitartásukról, tudományos rátermettségükről és a tudás iránti rendíthetetlen törekvésükről tanúskodik. Nagy várakozással tekintünk a transzlációs orvostudomány és az akadémiai szféra tágabb értelemben vett területéhez való jövőbeli hozzájárulásuk tanúi elé.

A galériát ezen a linken tekinthetik meg.