2022. augusztus 29. napján kezdetét vette a Transzlációs Medicina Központ Képzési Programjának IV. Progress Report elnevezésű három napos eseménye, ahol a tanulmányaikat 2021 szeptemberében megkezdő hallgatók számoltak be a 12 hónapos előrehaladásukról, eredményeikről. 

A Transzlációs Medicina célja, hogy elősegítse, a tudományos eredmények és innovációk gyakorlati hasznosítását az egészségügyben, a betegágy mellett. A központ igazgatója, Hegyi Péter elmondta, hogy a Központ PhD-képzési programja egyedülálló Magyarországon, mind képzési módszerében, mind eredményeiben is. 2016 óta 367 publikáció született, melyeknek az átlagos impakt faktor (IF) értéke 4 feletti. A számos közlemény közül 18 db 10 IF feletti folyóiratban lett publikálva. 

Nyitóbeszéde után dr. Hegyi Péter átadta a “hónap témavezetője” júliusi díjait Varga Gábornak és Bánvölgyi Andrásnak témavezetőként mutatott kimagasló munkájuk elismeréseképpen.  

Az első napon a vegyes, a fogászati, továbbá az intenzív ellátás-aneszteziológia-neuropszichiátria csoportokban kutató hallgatói tartották meg prezentációjukat. Számos kiváló szakember tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével.  Üléselnökként olyan kimagasló szakemberek jelentek meg mint Hermann Péter, Gerber Gábor, Baráth Zoltán, Gál János, Zubek László, Varga Gábor, Csukly Gábor, Nagy Ákos, Molnár Zsolt, Csupor Dezső. 

A rendezvény zárásaként Hegyi Péter záró beszédében köszönetet mondott a hallgatóknak és a témavezetőiknek az első tanév során tanúsított kimagasló munkájukért. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a következő évtől is jelentős kihívásokkal kerülnek szembe, hiszen ezt követően az idejük nagy részét a klinikumban, a betegágy mellett fogják tölteni. Nagyobb hangsúlyt kell fektetniük az első évben szerzett ismereteik önálló hasznosítására, de a Transzlációs Medicina Központ továbbra is rendelkezésükre áll, ha segítségre lenne szükségük a későbbiek során.  

Az első évfolyam hallgatóinak projektjei ezen az oldalon érhetőek el.  

Galéria

10kép