„Nobel-díjasok és tehetséges diákok XVIII. találkozója” címmel rendezték meg azt az eseménysorozatot, amelyen a Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Központ (TMK) hallgatóinak is lehetőségük nyílt személyesen találkozni Nobel-díjas tudósokkal. A négynapos rendezvényen a TMK tagjai közül mintegy huszan vettek részt.

Az április 4-7. között Szegeden megtartott rendezvényt öt Nobel-díjas vendég, Aaron Ciechanover, izraeli biológus, Peter Doherty, ausztrál állatorvos, immunológus, Erwin Neher, német biofizikus, Bert Sakmann, német fiziológus és Kurt Wüthrich, svájci kémikus, biofizikus tisztelte meg jelenlétével.

A szervező Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány és a Nemzeti Tudósképző Akadémia – amelynek programigazgatója Hegyi Péter, a központ vezetője – egyedülálló lehetőséget biztosított a TMK hallgatóinak, hogy a rendezvény keretein belül eszmecserét folytassanak Aaron Ciechanover és Erwin Neher tudósokkal. A központ hallgatói az elismert szakemberekkel történő beszélgetést követően előadásokat hallgattak meg az immár 18. alkalommal megrendezett eseményen.

A „Nobel-díjasok és tehetséges diákok XVIII. találkozója” elnevezésű rendezvénysorozat részletes programja itt érhető el.

Barta Ágnes

Fotó: Nemzeti Tudósképző Akadémia; SE TMK