Február 28-án kezdetét vette a Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Központ II. Progress Report elnevezésű rendezvénye. A háromnapos eseményen a központ PhD-hallgatói adnak számot a képzés indulása óta eltelt időszakban, témavezetőikkel közösen elért eredményeikről.

Hegyi Péter, a központ igazgatója megnyitó beszédét a szervezet víziójával, vagyis a „tudományt a betegellátásba” jelmondattal indította. Mint elmondta, a cél nem kisebb, mint áttörést elérni a kapcsolódó hazai rendszerben. Ezen az úton halad az a 85 PhD-hallgató is, akik a TMK tavaly szeptemberben indult képzési programjában vesznek részt.

A beszámoló első napján a nőgyógyászati és urológiai, az ortopédiai és traumatológiai, valamint a kardiológiai csoport tagjai tartják meg előadásukat. Őket követi kedden a vegyes, a fogászati, továbbá az intenzív ellátás-aneszteziológia-neuropszichiátria csoportokban tevékenykedő hallgatók prezentációja. A szerdai zárónapon a gyermekgyógyászati, valamint a gasztroenterológiai-endokrinológiai csoport tagjai számolnak majd be.

A központ vezetője sok sikert kívánt a hallgatóknak, és hozzáfűzte: a siker ott kezdődik, ha hiszünk önmagunkban.

Galéria

10kép

Fotók: Kovács Zoltán

Barta Ágnes