December első napján tovább folytatódott a Progress Report elnevezésű rendezvény, amelyen a Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Központ PhD-hallgatói adnak számot a program keretein belül az elmúlt negyedévben elért eredményeikről.

A háromnapos, angol nyelvű rendezvény második napját dr. Szabó Attila, az egyetem klinikai rektorhelyettesének köszöntő szavai nyitották meg. Mint elhangzott, a transzlációs medicina kiváló példa a multidiszciplináris megközelítésre, továbbá hidat képez az alap- és a klinikai tudomány között. A rektorhelyettes elmondta, hogy napjainkban egy igazán gyorsan változó világban élünk, amelyben a tudás szerepe kiemelt helyet foglal el.

Ezt követően dr. Hegyi Péter, a központ igazgatója mutatta be a Semmelweis Egyetemen idén ősszel indult programot, majd átadta „A hónap hallgatója” és „A hónap csoportja” szeptember havi díjakat. Előbbit Kéri Adrienn, utóbbit pedig dr. Hosszúfalusi Nóra és dr. Erőss Bálint, a gasztroenterológia és endokrinológia csoport képviselői vehették át.

A megnyitó beszédek után a PhD-hallgatók számoltak be a rendezvény résztvevőinek a szakmai előrehaladásukról. December 1-jén 26 hallgató tartotta meg előadását az egész napos konferencián, a holnapi zárónapon pedig további 30 prezentáció hangzik majd el, így a háromnapos rendezvény során a program valamennyi résztvevőjének, összesen 86 hallgatónak nyílik lehetősége beszámolni a témavezetőjükkel közös munkájukról.

Fotó: Kovács Zoltán
 

A Transzlációs Medicina Központ PhD-hallgatóinak projektjei ezen az oldalon tekinthetőek meg, míg a Progress Report rendezvény első napjáról szóló tudósítás itt olvasható.

Barta Ágnes