2021. november 30-án kezdetét vette az a háromnapos rendezvény, amelyen a Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Központ PhD-programjában részt vevő 86 hallgató ad elő a témavezetőjükkel közös munkájukról, az eddigi három hónapos haladásukról és elért eredményeikről.

A Progress Report elnevezésű, angol nyelvű esemény első napján dr. Ferdinandy Péter, tudományos és innovációs rektorhelyettes és dr. Hegyi Péter, a központ igazgatója nyitotta meg a konferenciát, és kívántak sok sikert a PhD-hallgatóknak az eredményes szakmai konferenciához.

A rektorhelyettes elmondta, az egyetem célja, hogy helyet foglaljon a top 100-as egyetemi világrangsorban, míg Európa tekintetében az első 5 közé kerüljön. Az intézmény jó úton jár e célok elérésében, tette hozzá. Mindehhez elengedhetetlen, hogy az egyetem nem csupán oktatási, de tudományos tekintetben is élen járjon. Az innovatív oktatás és a tudományos programok is ezen célokat szolgálják, így a Transzlációs Medicina Központ nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az egyetem célkitűzései megvalósuljanak.

Fotó: Kovács Zoltán
 

A központ első embere ismertette a Semmelweis Egyetemen idén szeptemberben indult programot. Az előző években Pécsett már sikeresen működő projektben 17, illetve 20 hallgató vett részt, míg a Semmelweis Egyetemen 91 hallgató kezdte meg tanulmányait a program keretein belül 2021 szeptemberében.
Mint az igazgató megosztotta a rendezvény résztvevőivel, a centrum egyik kiemelt célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatóknak arra, hogy új ismereteket és készségeket alkalmazhassanak a lehető legvalósabb körülmények között végzett gyakorlat útján – mindezt összhangban az egyetem célkitűzéseivel.

A megnyitó beszédeket követően a hallgatók elődadásai következtek, az első napon összesen 30. A rendezvény következő napjain további 56 szakmai-tudományos prezentáció hangzik majd el.

A Transzlációs Medicina Központ PhD-hallgatóinak projektjei ezen az oldalon tekinthetőek meg.

Barta Ágnes