Járványügyi Etikai Iránymutatás készült a Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói számára. Az ebben foglalt hét pont betartása segít abban, hogy biztosítható legyen az egyetem folyamatos működése, emellett az előírásokat önkéntes alapon követők maguk és környezetük egészségéért is sokat tesznek. A felületen egy gombnyomással bárki jelezheti szimbolikus csatlakozását a kezdeményezéshez.

A Semmelweis Egyetem Járványügyi Etikai Iránymutatásában foglalt, önkéntes alapon vállalható előírások túlmutatnak a kötelező jellegű kormányzati és fővárosi szintű, valamint egyetemi szabályokon, betartásukkal ugyanakkor biztosítható az egyetem oktatási, kutatási, gyógyítási tevékenységének folyamatos és biztonságos működése. Emellett a hét pont követésével példát is mutatnak a Semmelweis Polgárok, továbbá hozzájárulnak saját és környezünk egészségének megóvásához. Az iránymutatás kitér egyebek mellett a nagyobb rendezvények, a direkt kontaktussal járó üdvözlési formák kerülésére, valamint az idős hozzátartozók védelmére.

Az irányelvek elérhetőek az egyetem koronavírus honlapján, ahol egy gombnyomással bárki jelezheti csatlakozását a kezdeményezéshez.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.