Március 23-án megtartotta alakaluló ülését a Paritásos Munkavédelmi Testület.

Az ülésen a Bizottságot, Lasits Ferenc, mint elnök, valamint Szászné dr. Kovács Katalin és Kunstár Mihály képviselte. Az Egyetem vezetését dr. Bánhidy Ferenc rektorhelyettes, Simon Mátyás, a Biztonságtechnikai Igazgatóság igazgatója és Mongel Gábor munkavédelmi szakmai vezető képviselték.

A megbeszélés eredményeként, a Munkavédelmi Bizottság által több éve szorgalmazott, éleslátást biztosító szemüvegek térítési szabályzatában sikerült előre lépni. A Biztonságtechnikai Igazgatóság vállalta, hogy elkészít egy javalatot, amit egyeztet a Bizottsággal és közösen benyújtjuk kancellár asszonynak.

Szó esett a klinikákon használt mosógépekről, amelyek beszerzésére a Covid-19 járvány elején került sor, mert akkor még nem állt rendelkezésre elég egyszerhasználatos védőruha. A helyzet azóta rendeződött, így a mosógépek egészségügyi ruhaneműk mosásra a továbbiakban nem használhatóak. A Paritásos Munkavédelmi Testület ezért kérte a kórházhigiénés főorvost, hogy levélben hívja fel erre a figyelmet.

Napirendi pont volt a NET díszterem Orczy úti vészkijáratainak helyzete. A vészkijáratok elhelyezkedése nem ideális, mert pánikhelyzetben komoly balesetveszélyt jelent, hogy egy-másfél méter magasan vannak a gépkocsifeljáró mellett. Munkavállalói jelzések szerint bokrokat kívánnak telepíteni oda, azonban az ellehetetlenítené a vészkijáratok használatát. A Paritásos Munkavédelmi Testület azt a döntést hozta, hogy bejárást tart, és a Biztonságtechnikai Igazgatóság ennek alapján javaslatot tesz a megoldásra.