A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség elnöke, Dr. Berki Zoltán konzultációt kezdeményezett az egyetem Műszaki Főigazgatóság főigazgatójával, Boros Andrással, az irányítása alá tartozó szervezeti egységeknél felmerülő kérdésekről. A november 23-i találkozón részt vett még a munkavállalói érdekképviseletek részéről Lasits Ferenc, a Munkavédelmi Bizottság újonnan megválasztott elnöke is, Deme Éva, a Központi és Elfekvő Raktár csoportbizalmija, Jámbor-Szabó Tünde a Központi és Elfekvő Raktár munkatársa és Kiss Balázs, a SÉSZ elnökségi tagja.

A főigazgatósághoz tartozó legégetőbb problémák a Központi és Elfekvő Raktár illetve a Textil Üzem (mosoda) voltak, azonban megbeszélésre kerültek egyéb, a főigazgatósághoz tartozó kérdések is.

                A Központi és Elfekvő Raktár működésének kérdéseiről már két alkalommal is tárgyalt az egyetem vezetésével a Munkavédelmi Bizottság. Amellett, hogy jelenleg a raktár elhelyezése szakmai szempontok alapján alkalmatlan az egyetemi egységek igényeinek zavartalan kielégítésére, a dolgozók helyzetét tovább nehezítik a biztonságos és egészséges munkakörülmények hiánya is. Főigazgató úr felvázolta a raktár elhelyezésének távlati tervét. Az azonnali teendők közül, a raktár udvarának mielőbbi kijavítását ígérte. Dr. Berki Zoltán, azt javasolta főigazgató úrnak, hogy mivel az udvar leaszfaltozásának költsége nem sokkal kevesebb, mint egy megfelelő méretű raktár éves bérlésének költsége, fontolja meg, pénzügyileg nem lenne kifizetődőbb ez utóbbi. Boros főigazgató úr megfontolandó alternatívának tartotta az ötletet, és ígéretet tett a szükséges kalkulációk elvégzésére.               

                A mosodával kapcsolatban, a Textil Üzem üzemvezetője, Csorba Béla elmondta, hogy a jelenlegi körülmények nem ideálisak már a géppark teljes lecseréléséhez (ezek műszaki és munkavédelmi állapotáról szintén tárgyalt már a Munkavédelmi Bizottság az egyetem vezetésével). A nyári karbantartás óta a mosoda szolgáltatási színvonala emelkedett, és a panaszok száma jelentősen csökkent. A közeljövőben érkezik egy új 150 kg kapacitású mosógép, amellyel tovább javulhat a színvonal, és rövidülhetnek a szolgáltatási határidők. Kérte, hogy amennyiben bármilyen panasz van a mosoda munkájára, akkor azt jelezzék a szervezeti egységek az alábbi linken: http://evasys.sote.hu/evasys/online.php?p=D9V4F . Kérdésünkre, hogy mekkora a létszámhiány a mosodában, azt a választ kaptuk, hogy kb. 15-20 százalék, és nagy a fluktuáció is. Ezért a SÉSZ javasolta, hogy az üres álláshelyek bérkeretének terhére, a dolgozók kapjanak helyettesítési kiegészítést. Ez fokozhatja a munkavállalók elégedettségét, és csökkentheti a munkatársak elvándorlását is.

                Több jelzést is kapott a szakszervezeti iroda arról, hogy a munkatársak nem értik miért van szükség ilyen mértékű biztonságtechnikai és élőerős fejlesztésekre az egyetemen. Sokan attól is tartanak, hogy az új kamerákkal hangrögzítés is történik. A Biztonságtechnikai Igazgatóság részéről Simon Mátyás tájékoztatott arról, hogy hangrögzítés nem történik az egyetem területén. Megegyezés történt arról, hogy a kamerákkal kapcsolatban egy tájékoztató fog felkerülni az egyetem honlapjára és körlevél is kiküldésre kerül a szervezeti egységekhez.

                A konzultáció hangneme végig őszinte és korrekt volt.  A felvetett problémák megoldására a főigazgató úr nyitottnak mutatkozott, megállapodott az érdekképviseletekkel, hogy a jövőben rendszeresek lesznek az ilyen jellegű találkozók.