A koraszülöttek ápolásához használható textil eszközöket kaptak a Semmelweis Egyetem neonatális és perinatális intenzív osztályai.

Pocakfészkeket, felül is nyitható sapkákat és további kényelmi textil eszközöket adományozott a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részleg Neonatális Intenzív Centrumának, valamint az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centrumának az Alapítvány az Alapítványokért a Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet elnevezésű programjában.

Használt plüss játékok eladásából és kisebb pénzadományokból az ország 21 perinatális és neonatális intenzív centrumának juttat a Plüss Kommandó egyenként mintegy egymillió forint értékben olyan speciális, saját fejlesztésű textil eszközöket, amelyek növelik a koraszülöttek komfortját, megkönnyítik a nővérek, az orvosok és a szülők gondozó munkáját – emelte ki a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika udvarán tartott adományátadáson Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Galéria

8kép

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részleg Neonatális Intenzív Centruma nevében dr. Harmath Ágnes egyetemi adjunktus és Szávuly-Szabó Anita főnővér, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika nevében pedig Szőkőné Galambos Anita főnővér vette át az ajándékokat. Korábban az alapítvány jóvoltából már a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegének Neonatális Intenzív Centruma is kapott a koraszülöttek gondozását segítő eszközökből.

Dávid Orsolya
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.