2020. április 7-étől az I. Sz. Sebészeti Klinika épületében működik ideiglenesen az Ortopédiai Klinika fekvőbetegellátása és két járóbeteg ambulanciája.

Az Ortopédiai Klinika fekvőbetegellátása és két járóbeteg ambulanciája ideiglenesen az I. Sz. Sebészeti Klinika épületében működik, az áthelyezés 2020. április 7-ére lezárult. Mindkét klinika az I. Sz. Sebészeti Klinika Üllői úti főbejáratán keresztül (Budapest 1082, Üllői út 78.) közelíthető meg, vagyis itt jöhetnek be az Ortopédiai Klinika betegei is gyalogosan, itt történik meg ugyanis a pretriázs, azaz az előzetes, koronavírus-gyanút kiszűrő állapotfelmérés és a beléptetés.

A mozgásukban jelentősen korlátozott betegek autóval a Tűzoltókapun (Szigony utca – Apáthy utca sarok) szállíthatók be, esetükben a pretriázs a Központi Betegellátó Épület portáján történik, amelyet követően az összekötő folyosón kísérik át a betegeket a klinika új helyszínére. Az Ortopédiai Klinika az I. Sz. Sebészeti Klinika telefonszámain érhető el a továbbiakban.
Az ideiglenes áthelyezésre a járványügyi helyzetre és a koronavírusos betegek ellátására való felkészülés keretében került sor.

Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.