2020. március 9-től látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos – az Operatív Törzs javaslatára – Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

Az eddigi járványügyi adatok alapján ugyanis a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. Bővebb információ a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el.

 

Korábban írtuk:

Az influenzajárvány miatt teljes vagy részleges látogatási tilalmat rendeltek el az egyetem több klinikáján. Cikkünk folyamatosan frissül az új információkkal. 

Az influenzajárvány miatt 2020. március 05-től látogatási tilalom lépett érvénybe a III. Sz. Belgyógyászati Klinika minden osztályán, majd március 6-tól az I. Sz. Sebészeti Klinikán is.

2020. március 02-től látogatási tilalom van a Fül-Orr Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán is, a korlátozás visszavonásig érvényes. Szintén látogatási tilalmat van érvényben a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikán 2020. január 31-től. A korlátozás valamennyi osztályt érinti és visszavonásig érvényes.

A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán részleges látogatási tilalom lépett életbe szintén 2020. január 31-től az influenzajárvány miatt. A rendelkezés értelmében az osztályokon fekvő betegeknél kizárólag csak egy szülő tartózkodhat és a gyermekek több látogatót nem fogadhatnak.  Kérjük a szülőket, hogy a klinika közös helyiségeit csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe! A részleges látogatási tilalom visszavonásig érvényes. 

A Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán 2020. január 31-től visszavonásig érvényes a látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika fekvőbeteg ellátó egységein 2020. január 31-én 16 órától visszavonásig érvényes a látogatási tilalom.

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján szintén látogatási tilalmat rendeltek el 2020. február 3-tól visszavonásig az influenzajárvány miatt. A klinika Intenzív és Neonatális Intenzív Osztályain a betegeket az osztályok látogatási rendje szerint kizárólag a szülők látogathatják. A klinika többi osztályán a beteg gyermekek mellett  csak egy szülő (vagy nagyszülő) tartózkodhat. Más látogatókra a teljes körű látogatási tilalom érvényes. 

A II. Sz. Belgyógyászati Klinika valamennyi osztályán 2020. február 3-tól látogatási tilalmat rendeltek el visszavonásig.

A Pulmonológiai Klinikán 2020. február 4-én 16 órától visszavonásig érvényes a látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt. 

Az I. Sz. Belgyógyászati és Onkológiai Klinikán 2020. február 4-én 15 órától részleges látogatási tilalom van érvényben, amely a Hematológiai Részleget érinti. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az Urológiai Klinika valamennyi osztályán látogatási tilalmat rendeltek el 2020. február 6-tól visszavonásig. 

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika mindkét Részlegén (Üllői út, Baross utca) teljes látogatási tilalmat rendeltek el 2020. február 10-től visszavonásig.

A látogatási tilalomban érintett hazai intézmények teljes listáját a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet elérni.