A Semmelweis Egyetem tíz oktatója egyetemi tanári kinevezést, hárman pedig főiskolai tanári kinevezést vehettek át Novák Katalin köztársasági elnöktől szeptember 14-én a Sándor-palotában.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök 2022. szeptember elsejével egyetemi tanárrá nevezte ki a Semmelweis Egyetemről dr. Tóthfalusi Lászlót, a Gyógyszerhatástani Intézet munkatársát, dr. Kőhidai Lászlót, a Genetikai, Sejt-és Immunbiológiai Intézet egyetemi docensét, dr. Maurovich Horvat Pált, az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatóját, dr. Mészáros Tamást, a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet, Molekuláris Biológiai Tanszékének munkatársát, dr. Nagy Nándort, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet tudományos igazgatóhelyettesét, dr. Radovits Tamást, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Tanszékének egyetemi docensét, dr. Szállási Árpádot, a Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet egyetemi docensét, dr. Bödör Csabát, a Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet tudományos főmunkatársát, dr. Reiniger Lillát, a Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet egyetemi docensét és dr. Tislér Andrást, a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika munkatársát.

Főiskolai tanári kinevezési okiratot vehetett át a Semmelweis Egyetemről dr. Kovács Éva, a Morfológiai és Fiziológiai Tanszék munkatársa, dr. Mák Erzsébet, a Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék munkatársa és dr. Pándics Tamás, a Közegészségtudományi Tanszék vezetője.

Bódi Bernadett
Fotó: Bartos Gyula

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.