A Semmelweis Egyetem kiválóságát évszázados tradíciók alapozzák meg, legnagyobb erőssége pedig mai napig is a humánerőforrása, melynek köszönhetően mára az egyetem a világrangsorokban vezető helyen áll. A továbbiakban is mindent meg kell tenni azért, hogy a lehető legjobb körülmények közt láthassák el feladataikat az itt dolgozók, ennek része az étkeztetés színvonalas megszervezése is – emelte ki a megnyitón dr. Merkely Béla. A rektor hozzátette, a dolgozói elégedettség-mérés eredményei alapján váltottak tavaly szolgáltatót és újították meg a Belső Klinikai Tömb éttermét. Reményeik szerint minden igénynek megfelel majd a szolgáltatás, amely keretében a munkatársaknak kedvezményes árú menüt és kiszállítást is biztosítanak. Emellett az egység a betegek, hozzátartozóik és a látogatók számára is nyitva áll.
A szolgáltató GasztVitál cégcsoport működteti a Balassa utcai főzőkonyhát és éttermet, a Pető András Kar (PAK) éttermét, valamint az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) büféjét. Jelenleg átlagosan 2 ezer adag ételt készítenek naponta betegeink részére és mintegy ezer kollégánk ebédjét biztosítják, ez a szám pedig a jövőben csak növekedni fog
– hangsúlyozta dr. Merkely Béla.
Az étkezés a napnak azon eseménye, amikor letesszük a munkát, magunkra figyelünk, feltöltődünk, és ehhez fontos, hogy közben barátságos környezetben finom ételeket tudjunk magunkhoz venni – mondta dr. Pavlik Lívia. A Semmelweis Egyetem kancellárja rámutatott, a GasztVitál cégcsoport ígérete szerint magasan képzett, nagy tapasztalatú szakemberekkel elkötelezettek abban, hogy az ellátott intézményekben minőségi és egészséges közétkeztetés valósuljon meg.
„A legkorszerűbb konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel felszerelt, higiénikus főző- és tálalókonyhát alakítottunk ki, és barátságos, képzett konyhai személyzet várja majd a vendégeket. Egy ilyen egység munkájának leghűségesebb tükörképe a fogyasztói elégedettség, így alkalmunk lesz visszajelezni, hogy finom, elegendő és változatos-e az Alma Mater kínálata” – fűzte hozzá a kancellár.
Majd köszönetet mondott kollégáinak, Mészáros Istvánnak, a Műszaki Főigazgatóság főigazgatójának és Ürögi Zsoltnak, a Szolgáltatási Igazgatóság igazgatójának, akik részt vettek a szép, új környezet létrehozásában.
Az üzemeltető GasztVitál csoport egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, és jelenleg már egy multinacionális cég mintájára működik – mutatta be munkájukat Demeter Tamás ügyvezető. Több mint 2300 munkavállalóval dolgoznak, naponta 80 ezer adag ebédet, összesen naponta 170 ezer adag ételt szolgálnak ki. Az ügyvezető hangsúlyozta, országos lefedettséggel működik a GasztVitál cégcsoport, a betegélelmezésbe 2023-ban a gyulai kórházban léptek be, és 2024 márciusától látják el a Semmelweis Egyetem dolgozói és betegétkeztetését. „Találkozva a Semmelweis Egyetem minőségi elvárásaival és azzal a hozzáadott értékkel, amit a GasztVitál csoport tud nyújtani, egy jó hírű betegélelmezést tudunk biztosítani az egyetemnek, amelyhez a dolgozóknak kínált nagyon jó, kedvezményes étkeztetés kapcsolódik. A cégnél ezt úgy hívjuk, hogy Semmelweis-modell, és ezt a modellt szeretnénk tovább vinni a jövőben, akár más üzleti tevékenységeinkben is” – foglalta össze.
Tasnádi Róbert
Fotó: Zellei Boglárka – Semmelweis Egyetem
A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.