Magyarországon jelenleg több tízezer ember él úgy, hogy baleset vagy betegség következtében csak egyik kezét tudja használni. A Semmelweis Egyetem új videósorozata az amputáción, csonttörésen vagy stroke-on átesett emberek olyan mindennapi tevékenységéhez nyújt segítséget, mint a melltartó felvétele, a vasalás, a főzés vagy az intim betét használata.

Az egyetem Rehabilitációs Klinikája által készített hét darab, nemrég publikált, ingyenesen elérhető, pár perces kisfilm olyan speciális technikákat és eszközöket mutat be, amelyek használata jelentősen hozzájárul az érintettek életminőségének javításához. A módszerek elsajátításával könnyebbé válhat a házimunka és az öltözködés is azok számára, akik időszakosan vagy életük végéig egykezes életmódot folytatnak, ezáltal visszanyerhetik önállóságukat. A videósorozat kitér olyan önbizalomépítő tevékenységekre is, mint a körömlakk felvitele vagy a copf készítése egy kézzel.

A videókban szereplő eszközök és technikák nem egyénre szabottak, de alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy az érintettek kialakítsák a számukra ideális mozdulatsort.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.