Két helyszínen több mint nyolcszáz – német, valamint magyar és angol képzési nyelvű – Semmelweis-hallgató és kísérőik ünnepelték az egyetemi tanulmányok sikeres befejezését a Végzős Bállal. A hagyományos, gálavacsorával egybekötött zenés rendezvényt ezúttal a Kempinski Hotel báltermében és az MVM Dome-ban tartották, ahol jelen voltak az egyetem vezetői is, a jótékonysági tombolával pedig rászoruló gyermekeket támogattak.

Mintegy 600-an vettek részt a magyar és angol nyelvű képzésen diplomázott hallgatók számára rendezett Végzős Bálon az MVM Dome-ban, ahol a doktorrá avatottak és kísérőik, más karok végzősei mellett az egyetem vezetése is jelen volt – számolt be róla az eseményt szervező Semmelweis Alumni nevében Pósta András főszervező. Mint kiemelte, a korábbiaknál is nagyobb érdeklődés kísérte a bált, a résztvevők száma az előző évekhez képest a duplája volt.

„Életük egyik legkiemelkedőbb pillanata ez a mostani, kivételes, amit véghez vittek tanulmányaik alatt, és ez méltó alkalom az ünneplésre” – hangsúlyozta dr. Merkely Béla köszöntőjében. A Semmelweis Egyetem rektora hozzátette, volt részük sikerekben és nehézségekben is bőven, a tanáraik, mentoraik, családjuk, barátaik támogatása nélkülözhetetlen volt, és most büszkén mondhatják ki: megcsináltam! Mostantól fogva mindig a Semmelweis közösségének, nagy családjának részei lesznek, a hallgatói létből pedig átlépnek a Semmelweis Alumni közösségébe. Ahogy belépnek szakmai életük következő szakaszába, a mostani pillanatokból erőt és inspirációt meríthetnek további pályájuk során is – fogalmazott.

Biztos vagyok benne, hogy a Semmelweis Egyetemen szerzett tudás és tapasztalat is segíteni fog abban, hogy a kihívásoknak megfeleljenek, és olyan lendülettel vegyék az akadályokat, ahogy eddig tették

– hangsúlyozta a rektor.

A német nyelvű képzésen tanuló orvostanhallgatók végzős bálját ezúttal a Kempinski Hotelben rendezték, amelyen több mint 200-an vettek részt. Dr. Merkely Béla felhívta a figyelmet arra, hogy a német hallgatókkal és szakemberekkel történelmi okokból mindig szoros volt az egyetem kapcsolata, hiszen 41 évvel ezelőtt 1983-ban a német nyelvű orvosképzés elindításával nyitotta meg a Semmelweis Egyetem az idegen nyelvű diplomát adó képzéseit. Büszkeség, hogy mára a Semmelweis Egyetem Európa egyik legjelentősebb angol és német nyelvű képzési intézményévé vált – hívta fel a figyelmet a rektor.

Dr. Alpár Alán nemzetközi képzésekért felelős rektorhelyettes és dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar leköszönő dékánja is köszöntötte a friss diplomás orvoskollégákat. Az ünnepi beszédeket követően a hallgatók is köszönetet mondtak az egyetemnek és a tanároknak az elmúlt évek közös munkájáért, a hagyományoknak megfelelően kisebb ajándékokat adtak át tanáraiknak – mondta el Horváthné Orbán Nóra, a német nyelvű esemény szervezője.

Az est folyamán a vendégek mindkét helyszínen gálavacsorán vettek részt, majd hajnalig tartó zenés-táncos esemény kezdődött: a magyar és angolos Végzős Bál fellépője Dzsúdló volt, továbbá játszott a Medicolor Zenekar, amelynek tagjai a jórészt a Semmelweisen végzett orvosokból, fogorvosokból állnak. A jótékonysági tombolán a felajánlóknak köszönhetően 171 ajándékot tudtak kiosztani a vendégek közt, a tombola bevételéből származó több mint félmillió forintot pedig a Pető András Kar számára ajánlottak fel a cerebralis paresis betegségekkel élő gyermekek kezelésének támogatására.

Tasnádi Róbert
Fotó: Barta Bálint, Zellei Boglárka – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.