A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának munkatársai és önkéntes segítők lepték meg a kórházban gyógyuló, közel száz beteget gyermeknap alkalmából.

„Gyereknap közeledtével igyekszünk minden olyan gyermeket hazaengedni, akinek az aktuális egészségi állapota lehetővé teszi ezt. Sajnos ebből a kiváltságból nem mindegyik beteg részesül, a kezelés sok esetben csak kórházi körülmények között biztonságos és hatásos. Így ezen a hétvégén összesen közel 100 gyerek töltötte a gyereknapot a Bókay és a Tűzoltó utcai részlegek osztályain” –mondta dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, a Klinikai Központ elnöke, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Galéria

5kép

Számukra szerveztek a Gyermekklinika munkatársai önkéntesek bevonásával játékfoglalkozásokat; lehetőség nyílt továbbá arcfestésre és mindegyik gyerek korosztályának megfelelő játékcsomagot kapott. A szervezők még a gyerekek személyes játékpreferenciáit is igyekeztek figyelembe venni. Volt, akiket az osztályokon látogattak meg, de azok a gyerekek, akik elhagyhatták a kórtermet, közös játékműhelyen vettek részt, illetve a kimenőt kapók gyereknapi meseelőadásra látogathattak el.

„Az esemény célja, hogy a gyermekekben őrizzük és fenntartsuk a közösségi ünnepek szellemét, ezáltal a kórházi tartózkodás nem válik a külvilágtól elszigetelt zárvánnyá” – fogalmazott dr. Szabó Attila. Hozzátette, a Gyermekklinikán gyógyulók láthatóan élvezték a foglalkozásokat, örültek az ajándékoknak és az önkéntesek jelenlétének.

Az idei gyereknapnak volumenéből adódóan számos támogatója volt. Az esemény szervezésében és lebonyolításában az Őrzők Közhasznú Alapítvány, a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány és az Amigos a Gyerekekért Alapítvány önkéntesei vettek részt. A felsorolt szervezeteken túl az ajándékcsomagok összeállításához tárgyi adománnyal járult hozzá a 4iG Nyrt. és a CU Impex Kft. A Karinthy színház gyereknapi meseelőadására 50 db jegyet ajánlott fel a Gyermekklinika részére.

Fotó és forrás: Gyermekgyógyászati Klinika

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.