Az UNIside.hu felsőoktatási rangsorában ismét a Semmelweis Egyetem az első a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmények között. A listát közel 60 rangsortábla és 13 féle indikátor segítségével állították össze, a szempontok között szerepelt a nemzetközi kihívásokra való válaszkészség is, melyet a tudományos idézetek számának, és azok hatásának mérésével vettek figyelembe.

Megjelent az UNIside.hu felsőoktatási híroldal UNI in&out 2024 nyári rangsorkiadványa, amely a felsőoktatási témákat és pályamotivációt állítja középpontjába. A kiadvány „Így tanultok ti” címmel készített kutatást, melyben a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézményeket vette számba.

A lista első helyén ismét a Semmelweis Egyetem áll, a második a Budapesti Corvinus Egyetem, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A hazai orvosképzők közül a Debreceni Egyetem a hatodik; a Szegedi Tudományegyetem a hetedik; a Pécsi Tudományegyetem pedig a nyolcadik.

Az UNIside rangsorában azok a felsőoktatási intézmények szerepelnek, melyek a 2023. évi általános és pótfelvételi eljárásban hirdettek meg alap- vagy osztatlan képzést, és összesen legalább 10 fő nappali munkarendre felvett hallgatójuk volt. A listát az Oktatási Hivatal Felvételi adatbázisának adatait felhasználva állították össze, 60 rangsortábla és 13 féle indikátor felhasználásával. A módszertan a nemzetközi kihívásokra való válaszkészséget is figyelembe veszi a tudományos idézetek számával és azok hatásának mérésével.

Forrás: novekedes.hu
Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.