A nemzet aranyai című, a magyar vízilabda aranycsapatról szóló dokumentumfilm vetítése után pódiumbeszélgetést és közönségtalálkozót is rendeztek dr. Merkely Béla rektor, Zákonyi S. Tamás rendező, valamint Szécsi Zoltán, Kósz Zoltán és Vári Attila vízilabdázók részvételével.

Több mint 450 fő részvételével, az Alumni Igazgatóság és a Nemzeti Filmintézet közös szervezésében zajlott a Semmelweis Alumni Filmklub legutóbbi eseménye, amely során a résztvevők a világszerte elismert magyar vízilabdacsapat múltjába nyerhettek bepillantást Zákonyi S. Tamás dokumentumfilmjén keresztül. A vetítést követően a résztvevők pódiumbeszélgetésen és közönségtalálkozón beszélgethettek a magyar vízilabdasport kiemelkedő alakjaival.

A filmklubnak a Semmelweis Egyetem Nagyvárad Téri Elméleti Tömbjének (NET) díszterme adott otthont. Az eseményt dr. Hegedüs Tamás, az Alumni Igazgatóság igazgatójának köszöntője nyitotta meg. A filmvetítést követő pódiumbeszélgetésen dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kérdezte Zákonyi S. Tamás, a film rendezőjét, a Szabadság, szerelem és a BÚEK filmek producerét és az vízilabda aranycsapat hőseit: Szécsi Zoltánt, Kósz Zoltánt és Vári Attilát, akik 12 éven át uralták a világ vízilabdasportját.

A résztvevők betekintést nyerhettek a film készítésének hátterébe és a vízilabdázók személyes élményeibe, történeteibe. A rektor a beszélgetés során többek között a Semmelweis Egyetem magyar válogatott egészségügyi ellátásában betöltött szerepét emelte ki; Zákonyi S. Tamás a dokumentumfilm készítéseinek körülményeiről és saját tapasztalatairól számolt be a közönségnek. A beszélgetést követően a közönség kérdéseket tehetett fel, így valóban közel kerülhettek a sportolókhoz és az alkotókhoz.

A nézők között foglalt helyet dr. Bodnár András olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó is, aki 1968-ban szerzett orvosi oklevelet az akkori Semmelweis Orvostudományi Egyetemen és tett általános sebészi szakorvosi vizsgát. Az egyetem alumnusaként külön tisztelettel köszöntötték őt a fotózáson, közönségtalálkozón és dedikáláson is.

A Semmelweis Alumni Filmklub célja, hogy értékes és közösségépítő programokat kínáljon az egyetem volt és jelenlegi hallgatónak.

Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatóság
Fotó: Zellei Boglárka – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.