A Doktorandusz Önkormányzat (DÖK) alakuló választmányi ülésén dr. Kiss Boldizsárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Tanszékének PhD-hallgatóját és rezidensét választották meg a DÖK új elnökének.

A Doktorandusz Önkormányzat (DÖK) választmánya új elnökének dr. Kiss Boldizsárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Tanszékének PhD-hallgatóját és rezidensét választotta. Az új elnök beszédében kiemelte: elnöki tevékenységének középpontjában szerepel a Doktorandusz Önkormányzat működési struktúrájának áttekintése és szükséges revíziója, a doktoranduszok számára nyújtott szolgáltatások bővítése, valamint a kommunikáció és átláthatóság megerősítése, továbbá a doktori kutatásokat támogató pályázatok szélesebb körű bemutatása, népszerűsítése. Kiemelte, a PhD Tudományos Napok helye a doktorandusz közéletben vitathatatlan, tervei közé tartozik a rendezvény színvonalának tovább erősítése, valamint a szociális programok számának növelése is.

Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos kommunikációt a doktoranduszokkal. A sikeres disszertáció szakmai és anyagi támogatói háttér mellett tud megvalósulni, ennek a háttér megalapozását egy kutatási és kutatói támogatási rendszer kiépítésével tervezzük segíteni, melyben élénkíteni szeretnénk a kutatási pályázatokkal kapcsolatos információk, illetve kérdések oda-vissza áramlását is” – fűzte hozzá. „Szeretnénk lehetőséget biztosítani egyetemen belül a doktoranduszok számára a tudományos segítségnyújtásra, kutatási tervek, etikai engedélyeztetések, (bio)statisztikai kérdések és kutatói pályázatok kapcsán is” – sorolta a további terveket. 

Remélem, hogy egy erős, hallgatófókuszú képviseletet vezethetek, mely támogató egységként szolgál a Doktori Iskolába történő felvételtől kezdve, a kutatási éveken keresztül, a doktori disszertációig”

– fogalmazott.

Dr. Kiss Boldizsár munkáját dr. Ármós Richárd és dr. Vámosi Péter elnökhelyettesek, illetve négy alelnök segíti majd: dr. Kreuter Patrik, dr. Posta Máté, dr. Tolvaj Máté és dr. Tripolszky Bálint.

A DÖK január 23-i alakuló választmányi ülésén a Választási Bizottság beszámolt a választások szabályszerű lebonyolításáról, a választási eredmények alapszabálynak megfelelő kihirdetését követően pedig az alakuló ülésen is ismertették a választmány tagjait. Az alapszabály-módosítás kapcsán a doktori választmány létszáma 16-ról 21-re nőtt, így a Semmelweis Egyetem doktoranduszai idén 21 választmányi tagot választottak. A Szív- és Érgyógyászati Doktori Iskolából dr. Kiss Boldizsárt, dr. Komlósi Ferencet, dr. Orbán Gábort, dr. Szőnyi Ádámot és dr. Tolvaj Mátét, a Fogorvostudományi Doktori Iskolából dr. Borbola Dániel Józsefet, dr. Haba Kata Sárát, dr. Hegedüs Tamást, dr. Kreuter Patrik Krisztiánt és dr. Mózes Adél Esztert, a Rácz Károly Konzervatív Orvostudományi Iskolából dr. Posta Mátét és dr. Yahya Kamelt, a Gyógyszertudományok és Egészségügyi Technológiák Tagozatból dr. Artner Annát, dr. Mándoki Andrást és dr. Turan Canert, a Mentális Egészségtudományi Tagozatból dr. Tripolszky Bálintot, az Egészségtudományi Tagozatból Kozák Orsolyát, a Molekuláris Orvostudományi Tagozatból dr. Csirzó Ádámot, Kemecsei Évát és Soós Ádámot, a Patológiai és Onkológiai Tagozatból pedig dr. Bukovszky Botondot.

Bódi Bernadett
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.