A hallgatói igényekre válaszul a január 19-én megtartott online nyílt nap idén új elemként február 12-én személyes kampusztúrával is kiegészül, ahol a felvételi előtt állók élőben is betekintést nyerhetnek a Semmelweis Egyetem oktatói, gyakorlati és hallgatói tereibe, többek között a tantermekbe, kollégiumokba, könyvtárba, vagy akár a boncterembe is.

„A korábbi rendezvényekhez kapcsolódó kérdőíves felmérésünk alapján a résztvevők körében népszerűnek bizonyult az online nyílt nap, ugyanakkor a diákok részéről igény mutatkozott arra is, hogy az egyetem legfontosabb tereit élőben is megismerhessék. Ezért idén a január 19-i online nyílt nap mellett lehetőséget biztosítunk a felvételi előtt állóknak, hogy személyesen is ellátogathassanak a Semmelweis Egyetem oktatói, gyakorlati és hallgatói tereibe, többek között a tantermekbe, könyvtárba, vagy akár a boncterembe” – ismertette dr. Tripolszky Bálint, a rendezvényt szervező Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóságának vezetője. Hozzátette, a rendezvény célja, hogy a felvételi előtt álló fiatalok a február 15-i jelentkezési határidő előtt minél teljesebb képet kapjanak hazánk egyetlen szakegyeteméről, ahol hat karon négy nyelven (magyar, angol, német, olasz) folynak orvos- és egészségtudományi képzések. A személyes kampusztúrára az alábbi felületen lehet előzetesen regisztrálni karonként ezen a linken: https://semmelweis.hu/felvetelizoknek/nyiltnap/. (A regisztráció már lezárult). 

Idén is sok érdeklődőt vonzott az immár negyedik alkalommal megtartott online nyílt nap január 19-én, ahol az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődők minden hasznos információt megkaphattak a továbbtanulásról.

Az eseményen csaknem száz program – köztük kisfilmek, interaktív előadások és hallgatói fórumok – révén ismerhették meg az érdeklődők az egyetem karait, középfokú szakképző iskoláit és tehetséggondozó programját. A virtuális térben megtartott programokon közel 2500-an vettek részt – hangsúlyozta dr. Tripolszky Bálint. Az intézmény mind a hat kara tartott online fogadóórát, ahol az érdeklődők az oktatóknak, hallgatóknak feltehették kérdéseiket is. Legtöbben  a megváltozott felvételi eljárásra, a hallgatói élet sokszínűségére, valamint a kollégiumi lehetőségekre voltak kíváncsiak.

Az orvos- és egészségtudomány iránt érdeklődő diákok és családtagjaik 25 bemutatkozó filmben és kisvideón ismerhették meg az egyetemi épületeket, az itt folyó oktatást és tudományos munkát, valamint a hallgatói életet. A képzéseket közel 55, nagyrészt interaktív előadás mutatta be. A nyílt napon külön programmal jelent meg az egyetemhez 2019-ben csatlakozott négy középfokú egészségügyi szakképző intézmény, amelyek ingyenes, iskolarendszerű, illetve érettségire épülő, technikumi szakközépiskolai és szakgimnáziumi képzéseket kínálnak nappali és esti munkarendben.

Bódi Bernadett
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.