A Semmelweis Egyetem két munkatársa és két hallgatója is díjat vehetett át a Medicina konferencia idei rendezvényén. Dr. Albertné dr. Gecse Kinga kiváló gyógyszerész PhD díjat kapott, Krasznai Zsolt Csaba kiváló aneszteziológiai szakasszisztens díjban részesült, Gyekiczki Fanni, a Fogorvostudományi Kar negyedéves hallgatója lett 2023-ban az év fogorvostan-hallgatója, az év medikusa díjat Stubnya János Domonkos ötödéves hallgató vehette át.

Kiváló gyógyszerész PhD-hallgatói díjban részesült dr. Albertné dr. Gecse Kinga, aki a Gyógyszerhatástani Intézetben a szerotonin és kinurenin anyagcsere szerepét vizsgálja migrénben, dr. Juhász Gabriella témavezetésével. Tizennégy közlemény szerzője/társszerzője, a Semmelweis PhD Tudományos Napokon I. díjat nyert, többször kapott kiválósági ösztöndíjat. Oktatja a gyógyszerészhallgatókat, magyar és angol nyelven vezet gyakorlatokat, szakdolgozatosok konzulense, tagja a Tudatos Gyógyszerhasználat Egyesületnek – hangzott el a méltatásban.

A Medicina Fórum szakmai partnere a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 2022-ben alapította meg a MAITT- Medicina kiváló aneszteziológiai szakasszisztens díjat, amelyet 2023-ban Krasznai Zsolt Csaba, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (AITK) munkatársa kapott meg. 1987-ben ő lett az első férfi aneszteziológiai szakasszisztens Magyarországon. 1992-ben került a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úti intenzív osztályára, majd az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikára. Az asszisztensek gyakorlati oktatásának szervezője, kiváló problémamegoldó képességével a napi műtői menedzsmenti, szakasszisztensi, adminisztratív feladatokat magas színvonalon látja el.

A bíráló bizottság döntése alapján Gyekiczki Fanni, a Fogorvostudományi Kar negyedéves hallgatója lett 2023-ban az év Fogorvostan-hallgató Díj pályázatának nyertese. Mint a laudációban kiemelték, kiválóak az egyetemi tanulmányi eredményei. Az Orális Diagnosztikai Tanszék Dento-alveoláris sebészeti osztály TDK-hallgatójaként szakmai elhivatottságát már többször bizonyította. A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesületének oszlopos tagjaként szívügyének tartja a prevenciót, tudományszervezői és tudományos közösségi aktivitása is kiemelkedik kortársai közül. 

A Medicina évkönyv szakmai partnere a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság négy éve alapította meg Az Év Medikusa díjat a kiváló tanulmányi eredményt és tudományos, valamint közéleti feladatokat végző medikusok számára, melyet idén Stubnya János Domonkos, a Semmelweis Egyetem ötödéves hallgatója nyert el, aki aktív szerepet vállal a hallgatói közéletben. A HÖK-ben korábban alelnökként, szenátorként tevékenykedett, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének (BOE) elnöke volt, jelenleg elnökhelyettese. Részt vesz a tudományos életben is: az AITK-n intenzív terápiás, az EMK-ban pedig népegészségügyi témában TDK-hallgató, munkáját több díjjal is elismerték. Dolgozott segédápolóként, a COVID-járvány idején mintavevőként segített a mentőszolgálatnál. Aneszteziológiai szakmai gyakorlatot teljesített Rómában, ebben az évben pedig Japánban.

A Medicina Konferencia kiválósági díjaira idén már tizennegyedik alkalommal pályázhattak összesen tizenhárom kategóriában. Az elismeréseket dr. Gál János, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság elnöke, dr. Kovács Árpád a zsűri elnöke, Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina Fórum projektigazgatója, dr. Németh Orsolya, a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet docense, és Bajnok-Kulcsár Éva, a Radio Dental Extra Kft. vezető orvoslátogatója adta át az Aquaworld Hotelben rendezett Medicina Fórum konferencián.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Medicina Fórum 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.