Alumni interjúsorozatunkban volt Semmelweis-hallgatókat kérünk fel, hogy meséljenek életútjukról, egyetemi éveikről, és arról, hogy miben segítette az egyetem az előrejutásukat. A legújabb részben dr. Tom Cato Karlsen norvég aneszteziológus, Nordland megye kormányzója adott videóinterjút honlapunknak, melyben többek között arról is beszélt, hogy a Semmelweis tanította meg őt a kemény munkára.

Dr. Tom Cato Karlsen kisgyermekkora óta aneszteziológus szeretett volna lenni, a Semmelweis Egyetemre azért jelentkezett, mert jó hírnevű intézménynek tartotta, és elmondása szerint nagyon megtetszett neki, hogy folyamatos tanulásra ösztönözték. Emiatt még egy norvégiai állást is elutasított, amelyet másodéves korában ajánlottak neki.

„A siker titka a kemény munka, és ezért is titok ez sok ember számára. Tehát tényleg keményen kell dolgoznod, és úgy érzem, ezt megtanultam itt a Semmelweisen, és ez segített nekem az ambícióimban, céljaim elérésében az orvosi tanulmányaimat követően is” – mesélte.

Dr. Tom Cato Karlsen jelenleg szülőhazájában, Norvégiában él. Megvalósította álmát, tíz évet dolgozott aneszteziológusként mentőhelikopteren, mielőtt politikai pályára lépett. „Mindig, amikor magyarokkal találkozok, vagy Magyarországra látogatok és találkozom új emberekkel és megkérdezik, hogy mi a kapcsolatom Magyarországgal azt válaszolom [magyar nyelven], hogy: A testem norvég, de a szívem magyar” – mondta.

Sánta Mária
Videó: Semmelweis Stúdió