Miniszteri oklevéllel ismerték el a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézet kiemelkedő szakmai teljesítményét, külön kiemelve az oltási kampányban nyújtott szerepüket. A kitüntetést a Szakrendelő Intézet munkatársai nevében dr. Varga Péter, a Klinikai Központ ellátásszervezési igazgatója vette át.

A Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézete a több mint kétszáz éves Szent Rókus Kórházban, Európa egyik legrégebbi, nagy múltú egészségügyi intézményében végezte több évtizedes tevékenységét 2020-ig, majd az integrációt követően vált önálló intézetté a Semmelweis Egyetem szerves részeként. A szakrendelő szakdolgozói közössége a világjárvány előtti időszakban is kiváló csapatként működött; az ápolók évtizedek óta nap mint nap örömteli feladatokat látnak el, kiemelkedő szakmai felkészültséggel. Munkájukat az emberiesség, az empátia, a segíteni akarás jellemzi. Szakmai ismereteik széleskörűek, nyitottak az új dolgok befogadására – hangzott el a méltatásban.

„Azzal, hogy a Szent Rókus Kórház intézményeivel a Semmelweis Egyetembe integrálódott, tulajdonképpen hazaérkezett” – fogalmazott dr. Varga Péter. Az intézmény kiemelkedő szerepet töltött be a hazai egészségügy történelmi fejlődésében; kevesen tudják, hogy Európa egyik legrégebbi, közpénzből létrehozott, fenntartott és máig működő kórházáról van szó –  idézte fel az igazgató. Maga Semmelweis Ignác is itt kezdte budapesti pályafutását, itt alakult az országban először radiológiai osztály – sorolta. Trugly Margit szintén itt kezdte meg a szervezett ápolói képzést 1926-ban, akinek célja volt, hogy hivatássá emelje az ápolói szakmát.

„Az időnként hányattatott sorsú intézmény minden körülmények között betegcentrikus működése, az itt dolgozóknak az ápoló, gyógyító szakma iránti alázatos és egyben derűs hozzáállása mély benyomást tett rám – fogalmazott dr. Varga Péter. Hozzátette, ellátásszervezési igazgatóként óriási lehetőséget lát abban, hogy az önálló egyetemi szakrendelő intézet fejlesztésével az egyetem betegellátását érintő közép- és hosszútávú stratégiájának megvalósításában kiemelt szerepet kapjon és ebben nagyszerű partnerekre talált az itt dolgozó kollégákban, akikkel megtiszteltetés dolgozni” – vélekedett.

Bódi Bernadett
Fotó: Francz Ilona

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.