Összesen 46 fellépő vett részt a Tavaszi Fesztiválon, a Semmelweis Egyetem hagyományos kulturális rendezvényén, amelyen a hallgatók szakmai zsűri és nézők előtt mutathatják be, milyen művészeti ágban tehetségesek. A program második napján rendezett gálaesten a legjobbak léptek fel.

A Hallgatói Önkormányzat, az Instruktor Öntevékeny Csoport és a Korányi Frigyes Szakkollégium képviselői idén 16. alkalommal rendezték meg a Semmelweis Tavaszi Fesztivált.

Ez egy több szempontból is különleges esemény a Semmelweis Egyetem életében: amellett, hogy olykor kihívást jelentett minden szervező számára megfelelő időpontot találni a megbeszélésekre, nagy élmény volt együtt dolgozni, és bízom benne, hogy a közös munka erősítette a szervezetek közötti kapcsolatot is. Ennek köszönhetően magam is sok jó embert ismerhettem meg.

A Tavaszi Fesztivál egy kétnapos kulturális rendezvény, melynek során a hallgatóknak lehetőségük nyílik megmutatni, hogy miben tehetségesek, mivel foglalkoznak még szívesen az egyetem mellett. Az első nap tulajdonképpen egy Ki mit tud?, melynek során szakmai zsűri és nézők előtt léphetnek fel a diákok. A második napon mindezt megkoronázza egy jótékonysági gálaest, amelyen a díjazottak léphetnek fel ünnepi keretek között, borkostolóval egybekötve. Idén az a megtiszteltetés ért minket, hogy dr. Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja nyitotta meg az estet beszédével.

A művészeteknek igen sokféle hatása van életünkre: segítenek elfelejtkezni a hétköznapi gondokról, inspirációt adnak a munkavégzéshez és olyan értékeket közvetítenek, amelyek által jobb emberekké válhatunk. Éppen ezért úgy gondolom, hogy feladatunk is ösztönözni és népszerűsíteni a hallgatók körében a különböző művészeti ágakat. Erre kiváló alkalom a Tavaszi Fesztivál, amelyen akár fellépőként, akár nézőként várunk mindenkit szeretettel minden évben.

Idén is öt kategóriában lehetett jelentkezni: virtuózok viadala, táncverseny, vers- és prózamondás, vers- és prózaírás, valamint képzőművészet és fotópályázat kategóriákban. Igyekeztünk lefedni a különböző művészeti ágakat, hogy mindenkinek legyen lehetősége megmutatni, hogy miben tehetséges. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén összesen 46 jelentkezőt regisztrálhattunk, akik megmérettették magukat. Ennyi kategória és produkció lebonyolítása mögött sokrétű és izgalmas szervezői munka áll, kezdve a táncszőnyeg, a világítás és a hangosítás megszervezésével. Természetesen az utolsó pillanatokban még fokozottabb volt a hangulat, de az esemény kezdetekor már minden a helyén volt.

Büszkén állíthatom, hogy egy színvonalas versenyt és gálaestet tudhatunk magunk mögött. Öröm volt látni és hallani, hogy milyen sok Semmelweis Polgárnak fontosak a művészetek. Bízom benne, hogy a jövőben még több embert tudunk megszólítani, hiszen ahogy Kodály Zoltán fogalmazott: „zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.”

Osztovits Kinga (Hallgatói Önkormányzat)
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.